Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

8-jarige jongen rijdt ’s nachts met 140 kilometer per uur over Duitse snelweg

highway-1209547_1280

Onder het mom van ‘jong geleerd is oud gedaan’ heeft de Duitse politie een wel erg jonge joyrider gepakt in de buurt van de plaats Soest, hij bleek onderweg te zijn naar Dortmund. Het leek de 8-jarige jongen een goed idee om in de nacht van dinsdag op woensdag  een stukje te gaan rijden in de auto van zijn moeder.

Toen de politie na middernacht een melding kreeg van een bezorgde moeder nadat ze tot de ontdekking was gekomen dat zowel haar zoon als haar auto was verdwenen. Is de Duitse politie opzoek gegaan naar de joyrider. Agenten troffen de jongen vervolgens aan op een parkeerplaats langs de A44, op zo’n 8 kilometer van zijn ouderlijk huis.

Hij was volgens de politie met 140 kilometer per uur over de snelweg geraast en had de auto aan de kant gezet, omdat hij zich toch niet op zijn gemak voelde met die snelheid op een donkere autobahn. De jongen had de auto netjes in de hoek van de parkeerplaats neergezet, compleet met de waarschuwingslichten aan en met de gevarendriehoek opgesteld.

Volgens de moeder is haar zoon een autoliefhebber en gaat hij geregeld karten en in de botsauto’s. Daarnaast had hij op privéterrein ook al eens een auto bestuurd. Hij verklaarde aan de politie dat hij “alleen een stukje wilde rijden”. In Duitsland kunnen kinderen onder de 14 jaar niet strafrechtelijk worden vervolgd of hij thuis nog een pak rammel heeft gekregen van zijn moeder is niet bekend.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like