Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

76-jarige vrouw lapt haar ramen vijf verdiepingen boven de grond

Oma lapt ramen vijf verdiepingen boven de grond

Vaak word je als mens angstiger naar mate je ouder wordt. Zo zou je banger zijn in het verkeer en zou je hoge hoogtes liever mijden. Maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Zo zou Mo Kam Tai uit Glasglow met haar 76 jaar nog altijd op vijf verdiepingen boven de grond haar ramen lappen terwijl ze balanceerd op de smalle richels van haar raamkozijnen.

Toen Mo 25 jaar geleden van Hong Kong verhuisde naar Glasgow kwam ze te wonen op de vijfde verdieping van het appartementengebouw. Hier had ze zo’n prachtig panoramisch uitzicht over de stad, dat ze haar ramen wel brandschoon moest houden. Daarom klimt ze minimaal één keer per week op de rand van het gebouw om haar ramen te doen blinken. Ondanks dat haar zoon haar al meerdere malen heeft gevraagd of ze wil stoppen met haar gevaarlijke tafarelen, trekt ze zich hier weinig van aan. “Elke vrouw zal je vertellen dat het belangrijk is om de ramen van je huis schoon te houden,” zegt Mo, die fit blijft door elke ochtend een klein uurtje Tai Chi te beoefenen.

Mo werd voor het eerst opgemerkt door Kieran Turner die op een naastgelegen gebouw een satellietschotel aan het installeren was. Toen hij de onbevreesde dame op de rand van het gebouw zag balanceren terwijl ze haar ramen aan het lappen was, greep hij naar zijn iPhone en legde het spektakel vast. Toen Kieran de foto online plaatste, schreeft hij hierbij: “Glazenwassen Glasgow stijl.” Het bericht werd binnen de kortste keren honderden keren gedeelt en Mo is inmiddels uitgegroeid tot een ware internet heldin. Ondanks dat haar kinderen hier was minder blij mee zijn, is de onverschrokken oma er zelf hartstikke trots op.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like