Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

395 vogels vliegen tegen wolkenkrabber aan

vogels

Het is vaak een betoverend aanzicht wanneer je een grote zwerm vogels in verschillende vormen door de lucht ziet vliegen zonder te botsen. Dit laat maar weer eens zien hoe goed vogels op elkaar zijn afgestemd als ze in een groep vliegen. Toch gaat het wel eens fout. Dit blijkt maar weer nadat een aantal werknemers van een Amerikaanse verzekeraar, honderden dode trekvogels aan de voet van de wolkenkrabber van hun werkgever hadden aangetroffen.

Bij aankomst op hun werk, lagen er 395 dode vogels voor de deur van het bedrijfspand. Dit waren voornamelijk tjiftjaffen en wielewalen. Waarschijnlijk was de hele groep trekvogels tijdens hun vlucht tegen de gevel van de wolkenkrabber aangevlogen. Tussen de honderden overleden dieren lagen er ook drie vogels die de botsing hadden overleefd, deze zijn overgebracht naar een opvangcentrum.

De zwerm vogels hadden voor de botsing een reis van bijna duizend kilometer achter de rug. Dierenbeschermers van de Audubon Society vermoeden dat de fatale botsing is veroorzaakt door een combinatie van factoren. De vogels vlogen waarschijnlijk lager dan gebruikelijk door harde wind en regen en raakten daarbij gedesoriënteerd door de felle verlichting van het kantoorgebouw.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like