Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Woede om ‘walgelijk PowNed-item’ bij Taylor Swift-concert: ‘Die komt nooit meer aan de bak!’

taylor swift concert
Beeld: Youtube PowNed

Er is enorme ophef ontstaan vanwege een item dat PowNed maakte tijdens een van de drie concerten van Taylor Swift, afgelopen weekend in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. In de video met de titel “Gillende meisjes worden sletjes voor Taylor Swift!” liet presentator Abel Bijlsma jonge meisjes pikante dingen doen, zogenaamd in ruil voor een meet & greet met Taylor Swift zelf. Veel mensen zijn nu woedend op de presentator en Omroep PowNed, dat het item inmiddels snel weer offline heeft gehaald, nadat de officiële klachten binnen regende.

Respectloos

De reacties op het item waren niet mals. Angela de Jong schreef in haar column in het AD: “Tongzoenen met een volslagen vreemde? Je blote borsten laten zien? Hilarisch toch als die domme meiden daarin trappen.” Ze hekelde zowel Bijlsma als PowNed-directeur Dominique Weesie, en uitte haar woede over de respectloosheid tegenover vrouwen en meisjes. Angela schreeuwt dan ook om het hoofd van Bijlsma: “Die seksistische eikel met z’n roze plopkap? Nooit meer aan de bak!

Weesie op non-actief

Ook andere mediafiguren spraken hun afschuw uit. Tina Nijkamp, een vooraanstaand media-analist, reageerde geschokt: “Bizar! En dit na de Bilal-actie uit 2021. Walgelijk gewoon.” Ze stelt voor dat Weesie op non-actief moet worden gesteld vanwege zijn verantwoordelijkheid voor de grensoverschrijdende inhoud.

Weesie reageert

De titel van de video werd later aangepast naar “Gillende meisjes laten ALLES zien voor Taylor Swift!” maar de video zelf bleef online. De reactie van Weesie was dat iedereen vrij is om een klacht in te dienen, maar dat hij de video niet zou verwijderen. Hierop kwamen dan ook meer dan 50 officiële klachten binnen, waarbij mensen zich afvragen wat de rol en het functioneren is van PowNed als publieke omroep, waarna de video alsnog werd verwijderd.

Woede om 'walgelijk PowNed-item' bij Taylor Swift-concert: 'Die komt nooit meer aan de bak!'
Beeld: Youtube Vandaag Inside

Verantwoordelijkheid van omroepen

Het incident heeft de reputatie van zowel Abel Bijlsma als PowNed ernstig beschadigd. De toekomst van Bijlsma binnen PowNed lijkt nu uiterst onzeker, gezien de omvang van de kritiek en de serieuze klachten die zijn ingediend. De situatie heeft ook geleid tot een bredere discussie over de ethiek en verantwoordelijkheid van mediafiguren en omroepen in Nederland.

Rutger Castricum door het stof

Bij Vandaag Inside werd Rutger Castricum het vuur maandagavond flink aan de schenen gelegd, waarbij hij excuses maakte voor het item, maar vooral benadrukte dat hij tijdens het verschijnen van het filmpje vrij had en er verder ‘niet van had meegekregen’. Lekker geloofwaardig wel…

Check ook:

You May Also Like