Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wist je dat er zonder Air Controller geen F-16 de lucht in gaat? (adv)

schermafbeelding_2015-11-09_om_11

Wist je dat er zonder Air Controller geen F-16 de lucht in gaat? Wij niet namelijk. Eerlijk gezegd hadden wij er zelfs nog nooit van gehoord. Toch blijkt dit echter een zeer belangrijke job te zijn. De beveiliging en bewaking van het luchtruim in Nederland is namelijk het werk van de Air Controllers van de Luchtmacht. Zij begeleiden het militaire en deels civiele luchtverkeer.

Feitelijk gaat zonder Air Controller geen enkele F-16 de lucht in. Om te kunnen vliegen heb je namelijk én een piloot nodig én een collega op de grond die de vlieger begeleidt. Dat gebeurt met hightech radarsystemen en radiocontact. Behalve het luchtverkeer van A naar B, begeleiden de Air Controllers ook vliegers bij luchtgevechten. Tijdens bijvoorbeeld dog-fight oefeningen en uiteraard ook bij echte buitenlandse missies.

Kan jij zelfstandig werken, ben je goed in multitasking en in staat om te handelen als dit moet? Ben je daarnaast ook in het bezit van een HAVO, VWO, MBO-4, HBO of WO-achtergrond. Dan is dit misschien iets voor jou!

Kijk op werkenbijdefensie.nl/aircontrol voor de vacatures, uitleg van de sollicitatieprocedure en de Air Controller test.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like