Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Wietplantage opgerold naast politiebureau in Londen

wietplantage
Beeld: Youtube

Als je een wietplantage begint, doe het dan gelijk goed. Zoek bijvoorbeeld een plek, waar je de plantjes in alle stilte kan laten groeien, zonder dat iemand ook maar iets in de gaten heeft. Want stel dat iemand iets opmerkt dan staat de politie binnen de kortste keren op je stoep! Twee mannen uit Londen wisten hier wel raad mee en bedachten dat als ze een wietplantage onder de neus van de politie zouden verbouwen, ze nooit gepakt zouden worden. Want zeg nou eerlijk, de laatste plek waar de politie zal gaan zoeken naar een wietplantage, is naast het huis van de wetshandhavers zelf! Helaas voor de wiettelers bleken de agenten van het politiebureau in Zuid-Londen toch een fijne neus te hebben en werd de wietkwekerij na de ontdekking direct opgerold.

Blerim Daci, 28 jaar en Elidon Leka, 26 jaar zijn beiden van Albanese afkomst en verbleven in een verlaten nachtclub genaamd The Basement direct tegenover het politiebureau. De twee mannen hadden de deur van de nachtclub gebarricadeerd en de vervallen dansvloer omgebouwd tot een soort woonkamer. Toen de agenten een inval in de verlaten nachtclub deden, troffen ze 60 wietplanten aan, klaar voor de oogst! De politie schatte de totale straatwaarde van de drugs op zo’n € 210.000,-. De mannen werden allebei gearresteerd en kregen een gevangenisstraf. Daci werd gevangen gezet voor 24 maanden en Leka kreeg 20 maanden.

Een lokale taxichauffeur zei dat hij het paar een tientje zou geven voor het hebben van ballen, want wie durft er nou onder de neus van de politie een wietplantage te kweken? Hoe de politie de plantage op het spoor is gekomen is niet duidelijk. Wel hebben ze na de actie het hele gebouw gestript om te voorkomen dat het niet nog een keer zal gebeuren. Ondanks dat de brutale poging van de wietkwekers bijna was geslaagd, heeft ook dit keer het recht gezegevierd. En voor degenen die snel geld willen verdienen met een groen goud mijntje, onthoud dit goed: wie de politie bij de neus wilt nemen, moet van goede huizen komen en niet van een verlaten nachtclub op de hoek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like