Taal is soms al lastig genoeg, maar als iemand de basisregels niet helemaal begrijpt, wordt een gesprek ineens een ware puzzel. Dat ondervond iemand die op WhatsApp probeerde te communiceren met een persoon die het verschil tussen na en naar en ook tussen ma en maar niet leek te kennen. Het resultaat? Een hilarisch, maar vooral verwarrend gesprek waarin geen touw meer was vast te knopen.
Vrijdag na Thais
Het begon allemaal met een onschuldige vraag over favoriete gerechten. De een antwoordde dat hij Thais eten heerlijk vond, waarop de ander enthousiast reageerde: “Ik ga vrijdag na Thais restaurant toevallig.” Dat leidde meteen tot verwarring. “Wat ga je daarna doen?” vroeg de ander, zich afvragend wat er ná het restaurant op de planning stond
Verschil tussen na en naar
Maar de werkelijke verwarring begon pas echt toen duidelijk werd dat de eerste persoon eigenlijk bedoelde: “Ik ga vrijdag naar een Thais restaurant.” De fout werd vriendelijk gecorrigeerd, maar dat leek niet helemaal binnen te komen. Wat volgde was een chaotisch gesprek met vraagtekens, lachende emoji’s en de legendarische zin: “Wat is naar? Ik doe toch aardig?”.
Het belang van taal… en een beetje geduld
Het verschil tussen na en naar lijkt misschien klein, maar het kan een groot effect hebben op hoe een zin wordt begrepen. Hetzelfde geldt voor ma en maar. Dit WhatsApp-gesprek laat perfect zien hoe snel een gesprek compleet chaotisch kan worden als iemand die verschillen niet helemaal onder de knie heeft.Dus, de volgende keer dat je iemand iets hoort zeggen als “Kom na mij huis, ma niet te laat”, weet je dat je misschien even een extra vraag moet stellen om te checken wat er nou echt bedoeld wordt.




Check ook: