Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

NASA op zoek naar nieuwe astronauten, dit is wat een astronaut verdient

De Sterren Binnen Handbereik: Wat Verdienen Nieuwe Astronauten bij NASA?
Beeld: Pixabay

Dus, je hebt altijd al willen weten hoe het is om je schoenen in de ruimte te laten zweven? Nou, NASA zoekt nieuwe astronauten en dit is jouw kans om uit te vinden hoe je van “ruimtedromer” naar “sterrennavigator” gaat. Maar voordat je begint met inpakken voor je reis naar de sterren, vraag je je misschien af: wat schuift dat nou, astronaut zijn?

Hoe Lanceer Je een Carrière als Astronaut?

Eerst en vooral, astronaut worden is geen wandelingetje door het park (of een rustig ruimtewandelingetje, in dit geval). Je hebt een stevige basis nodig in STEM-vakken, een masterdiploma op zak, en een hoop vaardigheden variërend van stressmanagement tot een uitmuntende fysieke conditie. En laten we de taalvaardigheden niet vergeten; Engels is een must, en elke extra taal is mooi meegenomen, vooral voor ISS-missies.

De Opleiding: Van Nerd naar Neil Armstrong

Als je door de strenge selectie heen komt, staat je een intensieve opleiding te wachten die je klaarstoomt voor het echte werk. Deze opleiding, die 1-3 jaar kan duren, omvat alles van technische en wetenschappelijke training tot fysieke voorbereiding en teamwerk. En dan hebben we het nog niet eens over de missiespecifieke training gehad, waar je leert over de doelen van je missie en hoe je als een hecht team functioneert.

De Sterren Binnen Handbereik: Wat Verdienen Nieuwe Astronauten bij NASA?
Beeld: Pixabay

Het Salaris van een Astronaut

Nu het interessante deel: Hoeveel verdien je eigenlijk? Bij NASA kan dit oplopen tot 150.000 dollars per jaar, afhankelijk van je ervaring en functie. Europese astronauten bij ESA kunnen rekenen op minstens € 7.000 per maand. Oké, misschien geen bedrag waar je stijl van achteroverslaat, maar vergeet niet: je wordt betaald om letterlijk tussen de sterren te zweven!

Is het de Moeite Waard?

Dus, is het astronautenleven iets voor jou? De weg naar nieuwe astronauten zijn is lang en vereist een enorme toewijding. Maar de echte beloning ligt niet alleen in het salaris. Het gaat ook om informatie van het heelal, om de aarde te zien vanuit een perspectief dat maar weinigen zullen ervaren. Kortom, als je hart sneller gaat kloppen van ruimtevaart, dan is dit misschien wel het avontuur van je leven.

Word jij een van de nieuwe astronauten bij NASA?!

Check ook:

You May Also Like