Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Waarschijnlijk kun je binnenkort 24/7 pizza uit de muur trekken op NS stations!

13892265_143198919450714_1187089997950553604_n

Sta jij weleens ’s nachts op het station na een avondje stappen honger te lijden als alle winkels al gesloten zijn? Dan hebben we goed nieuws voor je. Mogelijk komt er binnenkort een pizza-automaat op NS stations die 24 uur per dag geopend is. Groningse ondernemer Jordi Hillenga is in gesprek met de NS om de automaten te plaatsen.

De apparaten maken pizza’s klaar met een druk op de knop op.De pizza-automaten werken 24 uur per dag en kunnen 4 pizza’s klaarmaken in 4 minuten. Ideaal: de machine serveert verse pizza’s en wordt regelmatig aangevuld door chefs die alles voorbereid hebben. Ze plaatsen de pizza’s in een koeling in het apparaat, zodat de machine deze kan opwarmen zodra iemand een pizza bestelt. De automaat kan ook zelf zien hoe lang de pizza’s in het systeem nog houdbaar zijn.
De pizza’s in de automaten zijn ook niet duur: ze kosten zo’n 5 a 6 euro per stuk. De kosten liggen aan de ingrediënten die gekozen worden door de klant. Voor vijf euro krijg je een simpele margherita. De duurste pizza is die met kip en knoflooksaus, maar dat is ook de populairste. 

Het concept is door de Groningse ondernemer bedacht toen hij zestien jaar oud was. Hij kwam op het idee toen hij het mechanisme van automatische maaltijdkarren in het ziekenhuis zag. Vervolgens benaderde hij Paline, de fabrikant van de ziekenhuiskarren. Zij waren erg enthousiast over zijn idee en inmiddels hebben ze samen al veel succes in Frankrijk, waar al ongeveer 20 pizza-automaten in gebruik zijn. Hillenga staat ook op het punt in Amerika door te breken. De eerste pizzaverkoopautomaat in Amerika is afgelopen week geopend,waar de automaat midden op een campus staat.
Ook in Nederland kun je de automaten al vinden in Groningen. Maar de komende maanden richt Hillenga zich op het landelijk verspreiden van de automaten. Hopelijk kunnen we snel een nachtelijke snack uit de automaat halen op verschillende NS stations! 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like