Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw voor 40 minuten opgesloten in Tesla met kachel op 46 graden door storing

Vrouw voor 40 minuten opgesloten in Tesla met kachel op 46 graden door storing
Beeld: TikTok & Pexels

Een vrouw die vastzat in haar Tesla met kachel op een snikhete dag heeft iets verrassends onthuld over de auto. Brianna Janel probeerde het systeem van haar auto bij te werken, terwijl ze op de parkeerplaats van een Chick-fil-A stond. Ze had verwacht dat de update 24 minuten zou duren, maar uiteindelijk zat ze 40 minuten vast. En om het nog erger te maken, dit was in Costa Mesa, Californië. De temperatuur was die dag 39 graden Celsius.

Tesla met kachel

Het was een weinig benijdenswaardige ervaring. Janel raakte in paniek toen ze de ramen niet naar beneden kon draaien en het gevoel had dat ze geen lucht meer kreeg. Ze documenteerde de ervaring op TikTok, waar het inmiddels bijna 30 miljoen keer is bekeken. Tesla biedt handmatige portier ontgrendeling in situaties waarin de auto geen stroom meer heeft. Dus waarom heeft Janel hier geen gebruik van gemaakt, aangezien ze zich zo ongemakkelijk voelde? In een video legde ze een verrassend feit uit aan haar volgers: “In mijn auto is het 46 graden, dus ik word een beetje gek. Ik hoop dat de lucht niet opraakt.

“Ik kan de deuren of ramen niet openen, anders zou ik mijn auto kunnen beschadigen, dus ik zit hier vast als een kip die druipend van het zweet ligt te roosteren. “Mijn Chick-fil-A bestelling is al 30 minuten klaar. Ik zit letterlijk buiten.” Op dit moment had ze waarschijnlijk een hogere temperatuur dan haar hamburger. In een video kort daarna hield ze haar volgers op de hoogte van haar ontsnapping en onthulde dat de auto een verbazingwekkende temperatuur van 46 graden had bereikt.

@brianna__janel Replying to @mm I’M FREE. Thank you for your concerns. Some of you were telling me there was a way I could’ve gotten out but I was afraid to mess up my car. Thats why i said i was stuck lol #tesla #teslatok ♬ original sound – brianna | 2025 BRIDE

Een bad genomen

Janel, doorweekt van het zweet, vertelde de kijkers: “Ik ben letterlijk uit mijn auto gekomen. De airco heeft nog nooit zo goed gevoeld en ik heb me nog nooit zo goed gevoeld. Het voelt alsof ik net een bad heb genomen.” Janel had de auto al zes jaar in haar bezit en zei dat dit de eerste keer was dat ze de auto een update gaf. Ze beweerde ook dat ze geprobeerd had om de airconditioning van de auto te activeren via de app, maar dat het niet lukte. En haar advies voor andere Tesla-eigenaren? “Werk de app niet bij als je in de auto zit. Blijf bij updaten om 2 uur ’s nachts, zoals ik altijd deed.”

Volgens Consumer Reports is Tesla niet het enige bedrijf dat elektronische deuropeners aanbiedt. Andere auto’s met deze functie zijn onder andere de Ford Mustang Mach-E, Chevrolet Corvette, Audi E-Tron en de Lucid Air. Consumer Reports belichtte in 2006 een geval waarbij een bestuurder 14 uur lang vastzat omdat de accu van zijn auto leeg was. De bestuurder was zich niet bewust van de handmatige ontgrendeling en kon zichzelf niet bevrijden.

Tesla reageert

Tesla reageert zelf op dit bericht met: “De deuren van een Tesla kunnen te allen tijde worden geopend, ongeacht of er een software update gaande is. Lees hier meer over software updates. Lees hier meer over het openen van een deur zonder dat er stroom beschikbaar is (in dit geval was er wel stroom beschikbaar).”

Tesla met kachel
Beeld: TikTok @brianna__janel)

Check ook:

Bestuurder elektrische auto tijdens het rijden opgesloten door software update

You May Also Like