Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Vrouw verstopt bier van haar man tijdens pasen

caaan

Ierse mannen en bier drinken worden meestal in één adem genoemd. De Ieren hebben dan ook een hele traditie rondom het drinken en ze zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden. Toch is er één dag in het jaar waarop er in heel Ierland geen alcohol mag worden verkocht en dat is op de Goede Vrijdag. Op deze dag zijn alle kroegen, supermarkten en slijters gesloten en wordt het hele land drooggelegd. Toch zijn er veel Ieren die zich op de beruchte dag voorbereiden en daarom slaan ze ruimschoots van te voren hun geliefde Guinness biertjes in. Ook deze man uit Dublin dacht deze catastrofale dag voor te zijn en verstopte een sixpack. Maar toen zijn vrouw de biertjes vond bedacht ze dat het misschien een leuk idee zou zijn om ze te verstoppen in de tuin.

De troosteloze man was er kapot van dat zijn geliefde rakkers verdwenen waren en deed een wanhopige poging om ze terug te vinden. Zijn zoon Paul Mahon postte een foto van de actie op de Facebook-pagina van Oh My God What A Complete Aisling en schreef daarbij: “Omdat het Goede Vrijdag is, dachten we dat mijn vader het wel leuk zou vinden om met Pasen op Guinness jacht te gaan en we verstopte al zijn blikjes in de tuin. Hij is nu net buiten met zijn kleine mandje aan het zoeken naar zijn biertjes.”

Het alcohol verbod geld vanaf 1927 en is daarmee zo’n 89 jaar oud. De reden hiervan is dat Goede Vrijdag word gezien als een heilige dag waarop de kruisiging en dood van Jezus wordt herdacht. De man was blijkbaar te nuchter voor religie en wilden gewoon zijn alledaagse biertje kunnen nuttigen. Helaas voor hem, zal hij toch echt door de knieën moeten om zijn biertjes te bemachtigen. Gelukkig heeft hij een prachtig mandje van zijn lieftallige gezin gekregen om zijn blikjes Guinness in te verzamelen.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply