Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Van lichaamskunst tot spijt: vrouw heeft bijna hele lichaam laten tatoeëren

Van lichaamskunst tot spijt: vrouw heeft bijna hele lichaam laten tatoeëren
Beeld: TikTok clandestine_dnc

Tatoeages zijn al lang een vorm van zelfexpressie en kunst, waarbij mensen over de hele wereld hun huid versieren met betekenisvolle ontwerpen. Voor sommigen kan het echter leiden tot gevoelens van spijt en reflectie, vooral als ze bijna hun hele lichaam hebben laten tatoeëren. In dit verhaal kijken we naar het intrigerende verhaal van een vrouw die ooit haar lichaam beschouwde als een canvas voor lichaamskunst, maar nu worstelt met de spijt van bijna elke tatoeage die ze heeft laten zetten. Haar reis van zelfexpressie naar spijt werpt een licht op de complexiteit van tatoeages en de veranderende gevoelens die ermee gepaard kunnen gaan.

Vrouw heeft spijt van tatoeages

Lauren, een 30-jarige vrouw uit Australië, deelde onlangs haar verhaal over het verwijderen van al haar tatoeages, nadat ze eerder “verslaafd” was aan het krijgen van inkt op haar lichaam. Haar reis begon toen ze op 18-jarige leeftijd haar eerste tatoeage liet zetten, geïnspireerd door de iconische rugtatoeage van Lady Gaga. Wat begon als een enkele rozentatoeage op haar buik, breidde zich in de loop der jaren uit tot maar liefst 19 tatoeages, met een totale kostenpost van zo’n 12.000 euro. Hoewel ze aanvankelijk van haar tatoeages genoot, groeide het gevoel van afkeer na verloop van tijd. Nu heeft Lauren besloten om elk van haar tatoeages één voor één te laten verwijderen, een proces dat vele jaren in beslag zal nemen.

@clandestine_dncr Replying to @Bianca #tattoos #tattooremoval #bipolar #mania #manicepisode ♬ original sound – Lozzdawg 💜

Tatoeage verwijderen

Lauren deelde openhartig dat ze haar tatoeages aanvankelijk beschouwde als een ‘copingmechanisme’ tijdens een periode waarin ze worstelde met depressie en bipolariteit. Ondanks waarschuwingen van haar moeder, die haar beter kende dan zijzelf, ging ze door met het laten zetten van de tatoeages. Ze erkende dat haar moeder gelijk had en dat ze nu spijt heeft van haar keuzes, maar op dat moment was rebelleren belangrijker dan luisteren naar advies.

Het verwijderen van tatoeages is een proces dat steeds populairder wordt, vooral onder mensen die spijt hebben van hun permanente inktkunstwerken. Er zijn verschillende methoden beschikbaar om tatoeages te verwijderen, waaronder laserbehandelingen, chirurgische verwijdering en dermabrasie. Deze procedures zijn echter meestal duur, pijnlijk en tijdrovend. De keuze voor het verwijderen van een tatoeage hangt af van factoren zoals de grootte, kleur en leeftijd van de tatoeage, evenals de huidskleur en het type huid van de persoon. Over het algemeen is tatoeageverwijdering een proces dat geduld en doorzettingsvermogen vereist, maar voor velen is het de moeite waard om van ongewenste tatoeages af te komen.

@clandestine_dncr Replying to @rayman 2.0 #bffr ♬ Little Things – Adrian Berenguer

Check ook:

You May Also Like