Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrouw maakt 30 valse Instagram-accounts aan om ex in de gevangenis te krijgen

Vrouw maakt 30 valse Instagram-accounts aan om ex in de gevangenis te krijgen

Een relatiebreuk is nooit makkelijk, maar de een kan er net even wat makkelijker mee omgaan dan de ander. Een belangrijk aspect na zo’n liefdesbreuk is vergeven en vergeten, hoewel ‘vergeten’ makkelijker gezegd dan gedaan is. En dat kan de 20-jarige Courtney Ireland-Ainsworth beamen. Deze jongedame 30 valse Instagram-accounts aan en stuurde zichzelf gemene berichten, waarbij ze beweerde dat haar ex de afzender was.

Vrouw maakt 30 valse Instagram-accounts aan om ex in de gevangenis te krijgen

30 nepaccounts

Dacht je dat dit soort dingen alleen in films gebeurden? Dan heb je het mis. De relatie tussen Courtney en haar ex-Louis Jolly eindigde in oktober 2019, volgens Louis in vrede en zonder ruzie. Voor Louis betekende dit het einde van hun relatie, maar voor Courtney was het verre van het einde. Ze creëerde maar liefst dertig nepaccounts waarmee ze gemene berichten naar zichzelf stuurde. Deze berichten bevatten dreigingen zoals: “Wacht maar tot ik haar zie. Ze gaat een mes door haar borst krijgen.” Vervolgens schakelde ze de politie in en beweerde dat Louis haar deze berichten had gestuurd. Tussen 15 juli en 13 december 2020 legde ze meerdere verklaringen af bij de politie, wat ernstige gevolgen had voor Louis. Hij werd maar liefst zes keer gearresteerd en bracht in totaal 81 uur in hechtenis door. Hij werd beschuldigd van mishandeling en stalking en kreeg enkele weken huisarrest met een enkelband. Daarnaast verloor hij ook zijn baan.

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel!

Uiteindelijk kwam het bedrog van Courtney aan het licht na een politieonderzoek. Dit onderzoek onthulde dat ze zeventien nep Instagram-accounts had aangemaakt met behulp van twee van haar e-mailadressen. Ook haar IP-adres verraadde haar: ze bleek al die tijd zelf de berichten te hebben verstuurd. De rechter besliste dat Courtney een contactverbod kreeg van tien jaar en daarnaast tien maanden in de gevangenis moest doorbrengen.

Check ook:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like