Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Vrienden bouwen eigen dorpje om samen oud te worden

Vrienden bouwen eigen dorpje om samen oud te worden
Beeld: Facebook LAZO house

Een bijzonder project genaamd de “Llano Exit-strategie” is ontstaan toen een hechte groep vrienden besloot samen een eigen dorpje te creëren met tiny houses, met als doel om samen oud te worden. In plaats van uit elkaar te groeien, kozen ze ervoor om hun eigen gemeenschap te bouwen, waar ze hun levens konden delen en hun langdurige vriendschappen konden koesteren. Dit tiny house-dorpje diende als een unieke exit-strategie voor het behouden van hun hechte band en het creëren van een gezamenlijke toekomst.

De Llano Exit-strategie

De vriendengroep wilde dicht bij elkaar wonen, dus de beste oplossing voor hen was om wat land te kopen en vier blokhutten te bouwen. Wat is nou leuker dan je eigen dorp met de mensen die je het leukst vindt: je vrienden! De kleine cabineontwerpen werden de Llano Exit-strategie genoemd. De groep was al 20 jaar bevriend. Na een weekend vakantie in Llano, net buiten Austin, besloten ze met elkaar een tiny house-gemeenschap op te bouwen. Nadat ze het land hadden gekocht, bouwden ze de afzonderlijke tiny house-eenheden, die ongeveer $40.000 per stuk kosten. Er is een gemeenschappelijke ruimte van 1.500 vierkante meter met een keuken en een woonkamer met entertainment, perfect om maaltijden te bereiden en met elkaar om te gaan.

Matt Garcia

Het ontwerp voor het tiny house-dorp is geïnspireerd door architect Matt Garcia, die de groep hielp met de planning en indeling. De esthetiek van het tiny house-dorp is een combinatie van industrieel en rustiek, waarbij golfplaten worden gecombineerd met licht behandelde houten wanden die pronken met de knopen en de unieke nerf. De groep besteedde veel aandacht aan duurzaamheid en streefde naar passieve, low-impact cabinegebouwen. Ze gebruikten spuitschuim voor de woningisolatie en er is een waterbassin om regenwater op te vangen. De tiny house-ontwerpen hebben ook een bijzondere gehechtheid aan hun natuurlijke omgeving.

Vrienden, familie en een eigen dorpje

De tiny houses zijn nu te huur voor familie- en vriendenvakanties. Met vier gezellige hutten en een gemeenschappelijk gebouw bieden ze een rustig toevluchtsoord voor een groep aan de rivier de Llano. Deze tiny house-ontwerpen zijn perfect voor familiereünies of zakelijke retraites. The Commons heeft een volledig uitgeruste gastronomische keuken, een 60-inch satelliet-tv, wifi, een stapelbed, een complete badkamer en een comfortabele woonkamer. De unieke ruimte zorgt voor saamhorigheid en privacy. Elk van de kleine hutten is geschikt voor maximaal vier personen en heeft een eigen complete badkamer. De stapelbedkamer van The Commons is geschikt voor zes personen en heeft een complete badkamer. Het commons-gebouw heeft een ruime leefruimte, een gastronomische keuken met twee vaatwassers, een wasruimte, een ijsblokjesmachine, een buitenterras met eethoek en prachtig uitzicht op de rivier de Llano. Gasten hebben toegang tot alle ruimtes, waaronder de keuken, wasruimte, kajaks, kano’s, buitendouche, plus een van de vier beschikbare kampvuren als ze niet onder een brandverbod vallen.

Vrienden bouwen eigen dorpje om samen oud te worden
Beeld: Facebook LAZO house
Vrienden bouwen eigen dorpje om samen oud te worden
Beeld: Facebook LAZO house
Vrienden bouwen eigen dorpje om samen oud te worden
Beeld: Facebook LAZO house

Bekijk hier de Llano Exit-strategie:

Check ook:

Beeld: YouTube Hygge Houze

You May Also Like