Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Deze voormalige bollenschuur is nu een dikke woning die te koop is op Funda

Dit voormalige bollenschuur is nu een dikke woning die te koop is op Funda
Beeld: Funda

Welkom in de betoverende wereld van de bollenschuren, waar geschiedenis zich vermengt met hedendaagse luxe. Stel je voor: tussen de kleurrijke bloemenvelden van Lisse, verblijft het gezin van Peter, Marijke en dochter Pien in een monumentale bollenschuur die bijna een eeuw oud is. Dit majestueuze woonhuis, gelegen aan de Heereweg 450A, omarmt het verleden terwijl het de moderne gemakken van het leven omarmt. Laten we eens dieper ingaan op deze unieke woning en de schatten die het herbergt.

Van Bollenschuur tot Behuizing

De geschiedenis van deze adembenemende bollenschuur begint in 1928, toen het werd gebouwd door de befaamde architect Van Reeuwijk uit Sassenheim. Op de gevel prijkt de naam ‘Van der Zon’, de trotse eerste eigenaar. Door de jaren heen diende de schuur als opslagplaats voor de kleurrijke bollen, bewaard en gedroogd door twee opeenvolgende generaties. Een lucht van nostalgie doordringt de lucht terwijl je je voorstelt hoe houten kisten vol bloembollen via een mechanische lift naar de eerste verdieping werden gehesen om te drogen.

bollenschuur
Beeld: Funda

Van Borrelschuur tot Bubbelbad

In 2006 onderging de bollenschuur een gedaanteverandering, getransformeerd tot een thuis en atelier, een ode aan het verleden met een oog op de toekomst. Zelfs vandaag de dag blijven de oorspronkelijke kenmerken van de bollenfunctie zichtbaar, een erfenis van een vervlogen tijdperk. Sinds 2012 hebben Peter, Marijke en Pien hun intrek genomen in deze historische schat. De voormalige werkplaats aan de voorzijde werd omgetoverd tot een ruimte doordrenkt van industriële charme, liefkozend bestempeld als de ‘borrelschuur’. Een plek waar vreugde en samenzijn hand in hand gaan, gedecoreerd met een pooltafel, een gezellige tv-hoek en een uitnodigende eettafel.

voormalige bollenschuur
Beeld: Funda

Luxueuze open keuken en nog veel meer

Binnenin nodigt de luxueuze open keuken uit tot culinaire avonturen, compleet met moderne apparatuur en overvloedige opbergruimte. Terwijl de kinderen zich vermaken in het atelier, genietend van de ruimte en vrijheid, wordt het huis gevuld met de warmte van een thuis, verlicht door de vreugde van het gezinsleven. Na een dag vol activiteiten, bieden de drie uitnodigende slaapkamers een oase van rust. Van de weelderige hoofdslaapkamer met zijn riante inloopkast tot de charmante logeerkamer met uitzicht op de bollenvelden, elke kamer vertelt zijn eigen verhaal van comfort en sereniteit. De twee badkamers, elk uitgerust met moderne voorzieningen, beloven verkwikkende momenten van ontspanning.

voormalige bollenschuur op Funda
Beeld: Funda

Duurzaamheid in Erfgoed: Een Toekomst van Groen

Ondanks zijn respectabele leeftijd van bijna 100 jaar, straalt deze bollenschuur duurzaamheid uit in al zijn facetten. Het dak pronkt met 27 zonnepanelen, terwijl de goed geïsoleerde muren een knipoog zijn naar het verleden van bollendrogerij. Een warmtepomp klaar om te worden geïnstalleerd biedt een groenere toekomst, terwijl de prachtig gerestaureerde ijzeren kozijnen getuigen van een ambachtelijk vakmanschap dat de tand des tijds heeft doorstaan.

Dit voormalige bollenschuur is nu een dikke woning op Funda
Beeld: Funda

Een Bloeiende Gemeenschap: De Buurtgids

De ligging van deze woning is simpelweg onovertroffen. Gelegen tussen de charmante dorpen Lisse en Sassenheim, biedt het gemakkelijke toegang tot supermarkten, winkels en restaurants. Met uitstekende verbindingen naar grote steden zoals Amsterdam, Den Haag en Haarlem, en de nabijheid van Schiphol Airport, wordt het dagelijkse leven een naadloze ervaring van comfort en gemak. Deze unieke woning belooft niet alleen een luxueus leven in het heden, maar biedt ook een schat aan mogelijkheden voor de toekomst. Met de optie om extra slaapkamers te creëren, een gelijkvloerse leefruimte te realiseren of zelfs te investeren in een duurzame toekomst, wordt elke droom binnen handbereik.

Dit voormalige bollenschuur is nu een dikke woning
Beeld: Funda

Een Unieke Kans op Funda

Kortom, wonen in een voormalige bollenschuur is niet alleen een ervaring, maar een levensstijl. Een samensmelting van verleden, heden en toekomst, doordrenkt met de warmte van een thuis en de belofte van een bloeiende toekomst. Bent u klaar om uw eigen verhaal te schrijven in deze historische oase van Lisse? Bekijk voor de prijs en beschikbaarheid de website van Funda zelf.

Dit voormalige bollenschuur is nu een dikke woning die te koop is
Beeld: Funda
bollenschuur is nu een dikke woning die te koop is op Funda
Beeld: Funda
voormalige bollenschuur is nu een dikke woning die te koop is op Funda
Beeld: Funda

Check ook:

Deze spotgoedkope woonboerderij op Funda is perfect voor introverts!

You May Also Like