Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Vliegtuigpassagiers smokkelen goudstaven in achterste

gold-bars_04_newsnextbd

De douane van Bangladesh heeft afgelopen weken een aantal bijzondere vondsten gedaan. Op 2 mei werden ze getipt dat op een vlucht vanuit Bangkok maar liefst zes gouden staven waren gevonden in een vliegtuigtoilet met een waarde van 445.000 euro. Op diezelfde dag werd er op het vliegveld een man opgepakt nadat hij bijna omviel van de pijn. De politie maakte een röntgenfoto van de man en het bleek dat er vier goudstaven van samen 400 gram in zijn endeldarm zaten. Het goud uit het toilet bleek van de zelfde man afkomstig te zijn. Zo probeerde hij bijna een half miljoen aan goud het land binnen te smokkelen.

Ook werden er afgelopen week op dinsdag en vrijdag twee vliegtuigpassagiers opgepakt nadat ze goudstaven probeerden mee te smokkelden via hun endeldarm. Beiden hadden acht goudstaven in hun darmkanaal zitten van zo’n 100 gram per staaf. Eén van de mannen werd opgepakt op Dhaka’s Hazrat Shahjalal International Airport. Hij vloog vanuit Dubai naar Bangladesh en werd aangehouden door de douane. Na een verhoor gaf hij toe dat hij goudstaven in zijn endeldarm had zitten en poepte daarna acht goudstaven, ter waarde van 35.000 euro, uit op het toilet.

De autoriteiten vermoeden dat er een bende actief is die mensen onder druk zet om het goud over de grens heen te smokkelen. Daarom plaatsten ze de afgelopen week de röntgenfoto op social media om te laten zien dat het smokkelen van het goud geen zin heeft. Na verhoor van de smokkelaars bleek dat er niet meer dan 350 euro was beloofd voor het smokkelen van het goud. De douane van Bangladesh verwacht dat het smokkelen van goud de aankomende tijd zal toenemen en daarom zullen ze extra oplettend blijven.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like