Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Vier carnaval met je persoonlijke carnavalswagen in Carnaval Simulator

Vier carnaval met je persoonlijke carnavalswagen in Carnaval Simulator
Beeld: YouTube Carnaval Simulator

Het is bijna carnaval, die tijd van het jaar waarin het zuiden van Nederland transformeert in een bruisende smeltkroes van feestvreugde. Maar wat als je dit jaar niet fysiek kunt meedoen? Geen zorgen! Bereid je voor om in de virtuele wereld te duiken met een gloednieuw spel: de Carnaval Simulator. In dit artikel verkennen we hoe dit unieke spel je de carnavalservaring thuisbrengt, en dat op een manier die je niet voor mogelijk hield!

Carnaval Thuis Vieren: Meer dan Alleen een Spel

De 24-jarige Jeffrey van der Wal zag zijn carnavalsplannen in duigen vallen door de coronapandemie. In plaats van bij de pakken neer te zitten, gebruikte hij zijn vaardigheden in informatica om een unieke ervaring te creëren: een spel waarin spelers hun eigen carnavalswagen kunnen ontwerpen en tentoonstellen. Dit innovatieve idee kwam tot bloei op zijn zolderkamer, waar hij duizenden uren spendeerde aan de ontwikkeling van Carnaval Simulator. In Carnaval Simulator draait alles om creativiteit en show. Spelers krijgen de kans om een unieke praalwagen te ontwerpen en deze te versieren naar eigen smaak. Zodra je trots bent op je kunstwerk, neem je het mee de virtuele straten op, waar je jouw creatie kunt showen aan de digitale wereld. Dit onderdeel van het spel brengt de echte carnavalssfeer in je woonkamer.

carnaval
Beeld: YouTube Carnaval Simulator

De Uitdagingen en Levels van het Spel

Het spel is meer dan alleen versiering. Spelers moeten strategisch nadenken over verschillende aspecten zoals het gewicht, de hoogte, en de hoeveelheid personen op de wagen. Elk level brengt nieuwe uitdagingen en vereist slimme aanpassingen aan je wagen om verder te komen in het spel. Ben je klaar voor de parade? De computer of andere online spelers zullen je creatie beoordelen. Let op de details: hoe de wagen eruit ziet en de interactie met het publiek zijn cruciaal. De feedback van medespelers zorgt voor een levendige en soms hilarische spelervaring.

Een Spel met een Lokale Twist

Carnaval Simulator kun je gebruiken in meerdere talen, waaronder het verrassend lokale ‘Brabants’. Een leuke knipoog naar de oorsprong van het spel, die spelers uit andere regio’s kan uitdagen om deze gezellige tongval te leren. De lancering van het spel is gepland op de 26ste van deze maand en het zal beschikbaar zijn op het platform Steam. Voor een bescheiden bedrag van ongeveer 11 euro, minder dan de prijs van vier biertjes, kun je je eigen digitale carnavalswagen bouwen. Benieuwd naar wat deze creatieve student heeft gebrouwen? Jeffrey heeft een trailer uitgebracht, waarmee hij ons alvast opwarmt.

Check ook: Brabantse slager lanceert frikandelsalade met carnaval: Katermedicijn in een bakje

You May Also Like