Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Victoriaanse ivoren dildo van zeker 100 jaar oud geveild

dildo2

Als je dacht dat de mensen uit het Victoriaanse tijdperk allemaal zo preuts waren, dan heb je het mis. Dit blijkt maar weer eens nadat er afgelopen week een wel heel bijzonder voorwerp onder de hamer ging in Ierland. Er zou namelijk bij een door het veilinghuis Matthews Auction Room voor €3,200 een zeldzaam Victoriaans seksspeeltje zijn verkocht.

Het voorwerp werd door het veilinghuis Lot 475 genoemd, en zou in de catalogus worden omgeschreven als: “Antieken uit ivoor gehouwen vrouwengezel in doos bekleed met rood leder en ingezet afgeschuind glas.” Veilingmeester Damien Matthews liet weten dat het seksspeeltje afkomstig is van een welbekende Anglo-Ierse familie. ” Volgens de veilingmeester zou de man rond 1840 in India een olifant hebben doodgeschoten en de slagtand mee naar huis hebben gebracht.

Matthews vermoedt dat het ivoor later in China tussen 1899 en 1901 door de Chinezen werd bewerkt. Nadat de man aan Britse zijde ten strijde trok tijdens de Bokseroorlog, een opstand van een Chinese nationalistische beweging, wist hij niet of hij ooit weer terug naar huis zou keren. Daarom wilde hij waarschijnlijk dat zijn vrouw dit kreeg. “Seksspeeltjes uit de Victoriaanse tijd kom je bijna nooit tegen”, vertelt de veilingmeester. “Ik doe dit al 25 jaar en ik heb nooit eerder zoiets gezien.” De waarde van de voorwerp werd door het veilinghuis op 500 à 800 euro geschat, maar uiteindelijk werd er zo’n €3,200 voor de ivoren dildo neergelegd.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like