Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

verslaafde chemicus gebruikten 8 jaar in beslag genomen drugs van de politie

head

Heb jij je ook wel eens afgevraagd wat er gebeurd met alle drugs die de politie in beslag neemt? Zal dit allemaal worden vernietigd of staan die ambtenaren na het werk met hun broek uit op de tafel de dansen, omdat ze even moesten uitproberen of die pilletjes wel echt waren? Natuurlijk wordt de in beslag genomen drugs vernietigd, maar dat wil niet zeggen dat niemand ervan probeert te snoepen. Zo gebruikte de 37-jarige chemicus Sonja Farak acht jaar lang bijna elke dag drugs die de politie in beslag had genomen.

De verslaafde chemicus werd opgepakt toen de politie een crackpijp in haar auto aantrof, nadat er een partij cocaine was verdwenen uit het lab. De voormalig chemicus gaf toe dat ze bijna dagelijks gebruik maakte van de monsters die binnen kwamen om te testen in het lab. Ze gebruikte bijna elke de drugs die ze voor haar neus geschoven kreeg waaronder methamphetamines, ketamine, cocaine en LSD. In de acht jaar dat Sonja werkzaam was voor de politie behandelde ze ruim 30.000 zaken. Sonja testte bijna iedere dag drugs voor de politie en kon zo haar verslaving in stand houden.

Zelfs op de dag dat Sonja voor de rechter moest verschijnen, was ze onder invloed van crack. De verslaafde chemicus kreeg achttien maanden cel, met een proeftijd van vijf jaar. Volgens de woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft de ontdekking grote gevolgen voor andere zaken, en maken ze zich ernstige zorgen over de integriteit van het rechtssysteem. Toch blijft de vraag waarom? Hoe kan het dat er al die tijd niemand is geweest die in de gaten heeft gehad dat Sonja elke dag high was van de crack?

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like