Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Man wiens ex zijn harde schijf met 8000 bitcoins in de prullenbak gooide ‘zal deze nooit vinden’

Verloren Bitcoin Fortuin: Ex Gooit Schijf van 225 Miljoen Weg
Beeld: YouTube BBC/ Pexels Karolina

Stel je voor: je kijkt onder je oude matras in de hoop een verloren tientje te vinden, maar in plaats daarvan besef je dat je per ongeluk een Bitcoin fortuin aan de vuilnisman hebt meegegeven. Wat is je verloren Bitcoin fortuin eigenlijk waard? Nou, een slordige £225  miljoen (€ 263 miljoen). Dit is geen hypothetisch hoofdpijndossier, maar de realiteit voor James Howells, een Brit die nu weet hoe het voelt om de hoofdprijs in een ongelukkige loterij van pech en vergetelheid te ‘winnen’. Zijn digitale schatkist? Kwijt, en volgens de experts is de kans om het terug te vinden net zo groot als een sneeuwvlok in een sneeuwstorm.

Verloren Bitcoin Fortuin per Ongeluk in de Afvalbak

James had goud in handen – of beter gezegd, Bitcoins, 8.000 om precies te zijn – veilig opgeslagen op een harddrive. Maar na een breuk met zijn partner verdween dit kleine fortuin in een vuilniszak, om nooit meer teruggevonden te worden. In Newport, Zuid-Wales, onder twee kleine vuilnisheuvels, daar zou de harddrive kunnen liggen. Maar met de afvalhoeveelheid van 100,000 ton is de kans op vinden nagenoeg nihil.

Verloren Bitcoin Fortuin: Ex Gooit Schijf van 225 Miljoen Weg
Beeld: Pexels worldspectrum

De Zoektocht naar de verloren Bitcoin fortuin 

Hoe graag James ook wil, de kans op succes is even groot als het vinden van die ene specifieke golfbal in de oceaan. Zelfs met een beloning van £10 miljoen (€ 12 miljoen) op zijn hoofd, lijkt de schat zoek. Sommige werkers op de site zeggen dat hij een kans moet krijgen, terwijl anderen denken dat hij beter kan loslaten en verdergaan met zijn leven.

Verloren Bitcoin Fortuin: Ex Gooit Schijf van 225 Miljoen Weg
Beeld: YouTube BBC

Voorkom een Verloren Bitcoin Fortuin

Wat kunnen we hiervan leren? Back-ups maken, mensen. En misschien, dat als je ooit een harde schijf tegenkomt ter grootte van een iPhone in een vuilniszak, je beter twee keer kunt kijken voordat je het weggooit. Voor James Howells is het misschien te laat, maar voor ons is het een waardevolle herinnering om onze digitale schatten dichtbij te houden – en niet in een vuilniszak.

Check ook:

You May Also Like