Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

‘Prinses Amalia verliest mogelijk recht op troon als ze op vrouwen valt’

amalia

Amalia wordt in december dit jaar 18 jaar: officieel volwassen dus. Staatsrechtkundige Peter Rehwinkel heeft deze week het boek ‘Amalia, de plicht roept’ uitgebracht waarin wordt verteld wat er voor de kroonprinses gaat veranderen vanaf haar eerstvolgende verjaardag.

Amalia

Een opvallend stuk uit het boek gaat over de toekomstige relatie van Amalia van Oranje-Nassau. In het jaar 2000 hebben we officieel een legaal homohuwelijk in Nederland, maar of dat nou echt 100% vooruitstrevend is? Dat betwijfelen we. Peter schrijft namelijk in zijn boek dat Amalia mogelijk geen koningin kan worden als zij op vrouwen valt.

Troonopvolger

Peter zegt hier het volgende over: “Er is bij de invoering van het homohuwelijk in 2000 gezegd dat wanneer een troonopvolger of een koning of koningin zo’n huwelijk aan zou gaan, dat dan de rechten op de troon zouden komen te vervallen vanwege de erfopvolging. Dat is een standpunt wat toen door de regering is ingenomen, maar het staat niet in de wet.”

Ouderwets

De regering heeft toentertijd inderdaad afgesproken dat de toekomst van de monarchie niet op het spel kan worden gezet. Geen kinderen krijgen als koningin en koning, betekent automatisch dat er geen kroonprins(es) komt en dus in de toekomst geen nieuwe koning(in). De regering zei toen dat als er een huwelijk op basis van twee vrouwen er geen kinderen kunnen komen. Een beetje ouderwets wel, tijd voor een herziening?

Bron en beeld: Shownieuws

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like