Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Geïnteresseerde in gratis Marktplaats-ventilator heeft ineens een waslijst aan eisen

Ventilator kopen via Marktplaats neemt onverwachte draai als verkoper niet wil leveren
Beeld: jezuswatslecht.nl

Och, de wondere wereld van Marktplaats, waar de vreemdste vogels vrij spel hebben en waar de zoektocht naar een ‘zo goed als nieuwe’ ventilator kan ontaarden in een absurdistisch theaterstuk. Dit is het epische verhaal van een man die slechts op zoek was naar wat verkoeling tijdens de zwoele zomermaanden, maar in plaats daarvan een lesje kreeg in moderne communicatie en klantenservice (of het gebrek daaraan).

Gratis ventilator via Marktplaats

Het begon allemaal met een ogenschijnlijk onschuldig berichtje: “Ventilator z.g.a.n. gratis.” Gratis, mensen. Dat woord alleen al zou elke doorgewinterde Marktplaats-gebruiker moeten alarmeren. Gratis? Op Marktplaats? Daar moet een addertje onder het gras zitten. Maar onze held, onverschrokken en optimistisch, zag een buitenkansje en greep het met beide handen aan.

screenshot7
Beeld: jezuswatslecht.nl

Close-up foto’s van de knopjes

De dialoog die volgde, was een meesterwerk van passief-agressieve kunst. De koper, een pietje-precies, wilde close-up foto’s van de knopjes. Want ja, als iets gratis is, moet het natuurlijk wel aan de allerhoogste eisen voldoen. En natuurlijk waren die knopjes niet perfect — hadden ze maar een beetje meer glans gehad, of waren ze maar net iets strakker ontworpen, dan had dit hele verhaal misschien een andere wending genomen.

screenshot6
Beeld: jezuswatslecht.nl

Gesprek neemt een bizarre wending

Toen de verkoper beleefd antwoordde dat de ventilator gratis was en hij dus niet van plan was om hem persoonlijk af te leveren, nam het gesprek een bizarre wending. De koper, blijkbaar niet gehinderd door enige vorm van zelfreflectie, besloot dat het een goed idee was om de verkoper te googelen en voor te stellen om de ventilator langs te brengen op zijn werkplek. Ja, want dat is natuurlijk volkomen normaal gedrag. Het internet: die heerlijke plek waar privacy sterft en stalkers vrij spel hebben.

screenshot5
Beeld: jezuswatslecht.nl

Gratis was niet genoeg

Laten we niet vergeten dat de ventilator, ondanks de gebreken van de knopjes, nog steeds gewoon gratis was. Maar nee, dat was niet genoeg voor onze veeleisende koper. Het moest en zou nog makkelijker moeten kunnen. Want waarom zou je moeite doen voor iets dat gratis is? De verkoper, die aanvankelijk de rust zelve leek, had er op een gegeven moment genoeg van. “Ik geef hem gratis weg en kan hem ook in de kliko gooien.” Dit, beste lezers, is wat wij noemen een ‘mic drop’ in de wereld van Marktplaats. Maar de koper, onverstoorbaar, bleef pushen voor meer gemak. Want, waarom accepteren dat gratis niet altijd perfect is?

screenshot4
Beeld: jezuswatslecht.nl

Marktplaats drama eindigt met verwijt

Uiteindelijk ging de ventilator naar iemand anders, waarschijnlijk een persoon die begreep dat je voor een gratis apparaat misschien toch echt zelf even de moeite moet nemen om het op te halen. En de koper? Die leerde hopelijk een waardevolle les over Marktplaats en menselijkheid: gratis betekent niet dat je geen moeite hoeft te doen, en een beetje dankbaarheid is nooit misplaatst. Zo eindigt ons Marktplaats drama: niet met een zucht, maar met een verwijt. En de moraal van dit verhaal? Als je koelte zoekt, wees dan bereid om er een klein beetje voor te zweten. Of, weet je wat, koop gewoon een nieuwe ventilator.

screenshot3
Beeld: jezuswatslecht.nl
screenshot2
Beeld: jezuswatslecht.nl
screenshot1
Beeld: jezuswatslecht.nl
screenshot
Beeld: jezuswatslecht.nl
Ventilator kopen
Beeld: jezuswatslecht.nl
Ventilator kopen via Marktplaats
Beeld: jezuswatslecht.nl
Ventilator kopen via Marktplaats neemt onverwachte draai
Ventilator kopen via Marktplaats neemt onverwachte draai als verkoper niet wil leveren
Beeld: jezuswatslecht.nl

Check ook:

Marktplaats-onderhandeling over schep draait ineens uit op slaande ruzie

You May Also Like