Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is het veiligste land ter wereld, Nederland ver buiten de top 10

veiligste land ter wereld

Het verlangen om veilig over straat te kunnen lopen, zelfs ’s nachts, zonder angst voor criminaliteit of oorlog, is universeel. Helaas is dit niet overal het geval, want de veiligheidssituatie varieert sterk van land tot land. Niet geheel verrassend staat IJsland bovenaan de lijst als het veiligste land ter wereld, volgens de Global Peace Index. Maar waar staat Nederland?

veiligste land ter wereld

Wat is de Global Peace Index

De Global Peace Index (GPI), die wordt opgesteld door The Institute for Economics & Peace, is een jaarlijkse beoordeling van de wereldwijde vrede en veiligheid. Het meet de relatieve rust in landen op basis van verschillende criteria, waaronder conflicten, misdaad, en veiligheid. Deze index biedt waardevolle inzichten in de vredesstatus van landen en wordt vaak gebruikt om beleidsbeslissingen te informeren en internationale vergelijkingen te maken.

De top 10 ziet er als volgt uit:

  1. IJsland
  2. Denemarken
  3. Ierland
  4. Nieuw-Zeeland
  5. Oostenrijk
  6. Singapore
  7. Portugal
  8. Slovenië
  9. Japan
  10. Zwitserland

Nederland bevindt zich op de 16e plaats in de ranglijst van veiligste landen ter wereld, terwijl Duitsland net boven ons staat op de 15e plaats. België komt op de 20e plaats en Frankrijk bevindt zich opvallend laag op de 67e plaats in de Global Peace Index, wat de diversiteit in veiligheidsniveaus in Europa benadrukt.

Check ook: 16X bewijs dat Zwisterland een van de mooiste landen ter wereld is – SGXL.NL

Bron: Welingelichtekringen, HLN

You May Also Like