Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Drink je veel alcohol? Dan word je vaker gestoken door muggen!

mug

Het irritante aan de zomer is toch wel die irritante zoemende beestjes: muggen. Zodra je net lekker in je bed ligt, hoor je dat geluid al van mijlenver aankomen. En vangen en doden? Dat is toch nog een flink karwei. Na een uur zwoegen, geef je het op en word je de volgende dag wakker met een paar gigantische bulten. Ben jij altijd het slachtoffer? Dit onderzoek vertelt je waarom dat zo is!


 

Alcohol

Het schijnt namelijk dat mensen die veel alcohol drinken, vaker worden gestoken door deze irritante muggen. Dat blijkt uit een onderzoek uit Japan. Tijdens dit onderzoek zijn twaalf mannen getest. Van tevoren werden de mannen getest op hun zweet en hun temperatuur. Daarna werd de onderzoeksgroep gevraagd om 350 ml bier te drinken waar 5,5% alcohol in zat. Vervolgens werd hun zweet en temperatuur wederom gemeten.
 

Muggen

Daarna werden ze in een kamer gezet waar muggen rondvlogen. En wat bleek? De onderzoeksgroep werd vaker gestoken dan de controlegroep. Dit komt waarschijnlijk omdat zij sterker ruiken dan iemand die geen alcohol drinkt. Muggen kunnen niet heel goed zien, maar ze ruiken als de beste! Dat verklaart waarom muggen eerder op alcoholdrinkende mensen afgaan.

Slecht nieuws dus voor iedereen die wel houdt van een alcoholische versnapering, maar het is nou eenmaal niet anders! 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like