Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Plus-size model woedend op luchthaven nadat ze vast komt te zitten in draaideur

Vast in de draaideur: Plus-size model deelt luchthaven horror
Beeld: Instagram jaebaeproductions

Stel je voor: je bent helemaal klaar voor een vliegreis, maar plotseling zit je vast in een draaideur. Jae’lynn Chaney, een plus-size reis-influencer, maakte dit mee op Chicago’s O’Hare Airport. Bekend van haar TikTok-avonturen, belandde Chaney in een stressvolle en claustrofobische situatie, die snel veel aandacht kreeg op sociale media. Zou dit incident luchthavens moeten aanzetten tot verandering?

Mensonterend

Jae’lynn, die doorgaans zonder hulpmiddelen reist, besloot voor deze trip door O’Hare een rolstoel te gebruiken. Wat een standaardprocedure had moeten zijn, veranderde in een nachtmerrie toen zij en de rolstoel vast kwamen te zitten, op weg naar de bagageband. “De enige optie was om door een draaideur te gaan. Druk op de knop om hem te vertragen voor mensen met een handicap, maar toen we naar binnen gingen, kwamen we vast te zitten.” Ondanks haar noodsignalen, reageerde het luchthavenpersoneel niet naar behoren. “Het gebrek aan assistentie was niet alleen frustrerend, maar ook mensonterend, wat de noodzaak benadrukt voor luchthavenpersoneel om reizigers van alle maten en mogelijkheden met het respect en de zorg te behandelen die ze verdienen.’

Plus-size model deelt verontrustende ervaring

Chaney vertelde haar uitgebreide volgersbasis, uitend dat ze graag anderen wil steunen die soortgelijke uitdagingen ervaren tijdens hun reizen. De reacties varieerden echter sterk. Terwijl sommigen kritiek hadden op haar keuze voor een rolstoel, benadrukten anderen het ontbreken van adequate hulp als een significant toegankelijkheidsprobleem.

Aandacht voor inclusiviteit

Dit incident belicht de noodzaak voor meer toegankelijke faciliteiten voor een brede diversiteit aan reizigers. Vastzitten belicht niet alleen de praktische ongemakken; het onderstreept ook de emotionele stress die kan ontstaan als men zich niet gesteund voelt door de faciliteiten.

Vast in de draaideur: Plus-size model deelt luchthaven horror
Beeld: Instagram jaebaeproductions

Verbeterpunten voor luchthavens

Chaney’s ervaring roept belangrijke vragen op over hoe luchthavens beter kunnen omgaan met een divers publiek. Van het verbeteren van de training voor het personeel tot het herinrichten van de infrastructuur om inclusiever te zijn, er liggen duidelijke kansen om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

De onfortuinlijke situatie van Jae’lynn Chaney op O’Hare onderstreept de dringende behoefte aan veranderingen binnen de luchthavenindustrie om ervoor te zorgen dat iedere reiziger, ongeacht lichaamstype, zich veilig en gerespecteerd voelt. Dit zou wel eens het moment kunnen zijn voor luchthavens om hun beleid grondig te heroverwegen. Wat vind jij, is het tijd voor een beleidswijziging?

Check ook:

You May Also Like