Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Tips tegen fietsendiefstal

schermafbeelding_2015-11-26_om_12

Het is algemeen bekend dat fietsen in Europa regelmatig gejat worden. De website welovecycling.com deed onlangs een onderzoekje naar in welke stad (Amsterdam, Rome of Praag) de kans het grootst is dat je fiets gejat wordt. Ze namen een lokfiets, een cameraploeg, een orkest en confetti mee naar alledrie de steden om de proef op de som te nemen. Na 22 minuten en 40 seconden was het als eerste raak in Amsterdam. De dief zag de muziek en confetti duidelijk niet aankomen. 

Maar als fietseigenaar is het wat minder grappig als je fiets voor de zoveelste keer gejat wordt. Met deze tips van de website achter de video wordt de kans een stuk kleiner dat ‘ie gesloten wordt. En als hij wel gejat wordt, ook wat tips voor de meeste kans dat je hem weer terug zal vinden.  

1. Zet de fiets op slot op een zichtbare plek. Zo kunnen veel mensen het zien als iemand jouw fiets probeert te jatten. Zet hem dus nooit in een donker, afgelegen steegje of een verlaten achtertuin.

2. Koop een goed en stevig slot. Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar veel mensen hebben geen zin om veel geld uit te geven aan een slot. Een fietsendief vertelde tegen de Guardian dat fietsen met goedkope sloten het vaakst als doelwit gekozen worden, omdat de sloten erg makkelijk open gaan. Dus: beter investeren in een goed slot dan een hele nieuwe fiets moeten kopen! 

3. Maak je fiets altijd vast via je frame en door je wiel aan een vast object. Dit maakt het lastiger om het slot open te krijgen. 

4. Zorg ervoor dat je het framenummer van je fiets weet en maak een foto van je fiets. Het framenummer kun je gebruiken om te bewijzen dat het jouw fiets is. Ook heb je deze nodig bij aangifte bij de politie.

5. Volg je fiets met een verborgen GPStracker. Er zijn tegenwoordig systemen als SpyBike GPS Tracker waarmee je precies kunt zien waar je fiets is. Handig als ‘ie gestolen is. 

Heb jij een goede tip tegen fietsendiefstal? Laat het ons weten!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like