Connect with us

Hi, what are you looking for?

Gadgets

Verdiend €186.000 door jouw gezicht te laten afdrukken op robots voor techgigant

robo

Een technologiebedrijf bereidt zich voor op de lancering van een nieuwe serie mensachtige robots, maar ze willen dat deze robots een vriendelijk gezicht hebben. In plaats van simpelweg een reeks door de computer gegenereerde gezichten te gebruiken, zijn ze actief op zoek naar echte mensen die hun kenmerken willen lenen voor de nieuwste reeks machines.

Word betaalt voor jou gezicht

Het bedrijf is bereid om €186.000 (equivalent aan 200.000 dollar) te betalen aan een speciaal persoon om de rechten op hun gezicht over te dragen. Ze hebben aangegeven op zoek te zijn naar een ‘aardig en vriendelijk’ uiterlijk, maar sollicitaties van mensen van alle rassen en geslachten zijn welkom, met de voorwaarde dat men ouder dan 25 jaar moet zijn. Promobot heeft als doel om hun robots vanaf 2023 te lanceren in hotels, winkelcentra en luchthavens in Noord-Amerika en het Midden-Oosten. Op hun website verklaarde het bedrijf: “Ons bedrijf ontwikkelt technologieën op het gebied van gezichtsherkenning, spraak, autonome navigatie, kunstmatige intelligentie en andere aspecten van robotica.”

De winnende aanvrager

De geselecteerde kandidaat moet eerst een 3D-model van zijn of haar gezicht en lichaam creëren voor de externe kenmerken van de robot. Dit vereist het dicteren van minimaal 100 uur spraakmateriaal om de stem nauwkeurig te kunnen kopiëren, waarna deze door de machine wordt gebruikt om met klanten te communiceren. Vervolgens moet de gekozen kandidaat een licentieovereenkomst ondertekenen die het gebruik van hun uiterlijk voor een onbeperkte periode mogelijk maakt. Hoewel het enigszins verontrustend is dat je gezicht en stem in feite voor altijd gebruikt kunnen worden, zou het bij een mogelijke toekomstige robot-apocalyps op zijn minst geruststellend zijn dat de machines er ‘aardig en vriendelijk’ uitzien.

Ben je bereid je gezicht te verkopen, dan kan dat via hun officiële website.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like