Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Studie wijst uit dat het maken van huiswerk niet goed is voor kinderen

sad-544730_1280

Bergen huiswerk, we hebben het allemaal gehad. Maar nu blijkt uit meerdere onderzoeken dat veel huiswerk helemaal niet goed is voor kinderen. En dat het verstandiger is om kinderen geen huiswerk te geven. 

Goed, hier moet wel even gespecificeerd worden. Het gaat hier namelijk om basisschoolkinderen. Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat het geven van huiswerk aan basisschoolkinderen geen effect hebben op de resultaten en zelfs negatieve gevolgen kan hebben. 

Onderzoeker Harris Cooper van Duke University heeft maar liefst 180 studies omtrent huiswerk onderzocht en kwam zodoende tot deze conclusie. Alleen kinderen die op de middelbare school zitten hebben een gematigd postitief effect bij het maken van huiswerk. Maar dat is alleen als het minder dan twee uur kost om het huiswerk te maken. Door het maken van huiswerk creëren de kinderen een aversie tegen leren en hebben ze minder zin in studeren. Tevens zorgt huiswerk voor spanningen in het gezin en kan het leiden tot felle ruzies. 

Daarnaast is het voor de ontwikkeling van jonge kinderen belangrijk om voldoende slaap, fijne familierelaties en actieve speeltijd te hebben. Het is net zo belangrijk als school. Al met al is huiswerk wel belangrijk, maar vooral niet te veel! 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like