Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Studenten krijgen verkoeling door middel van ijsblokken in plaats van airconditioning

Studenten krijgen verkoeling door middel van ijsblokken

Met de zomerdagen voor de deur kunnen de temperaturen soms behoorlijk hoog oplopen. Vooral als je nog geen vakantie hebt en je de laatste dagen van school moet doorbrengen in een benauwd lokaal, kan dit nog wel eens afzien zijn. Het Lushan College, in het zuiden van de Chinese stad Liuzhou, ontving de laatste tijd veel klachten over hitte op de campus en besloot om op een gepaste manier te reageren. In plaats van een nieuw airconditioning systeem te installeren, kochten ze 28.000 kilo ijs voor de studenten om af te koelen.

Afgelopen weken hebben de studenten van de school uit de stad Liuzhou veel geklaagd over de omstandigeheden op de campus. Het zou veel te heet zijn en verschillende studenten zouden het zelfs zo benauwd hebben dat ze ervoor hebben gekozen om buiten te slapen. De studenten hebben verschillende foto’s en video’s online gezet onder de hashtag #UniDormsWithoutAirCon, waarmee ze aandacht willen vragen voor de erbarmelijke omstandigheden op hun campus. Het zou verschrikkelijk warm zijn in de studentenkamers en de school zou geen budget hebben voor de installatie van een airconditioning systeem.

Daarom besloot de school iedere dag een behoorlijke berg met ijs op de campus te laten storten zodat de studenten tenminste nog iets van verkoeling hebben. In totaal heeft dit de school al zo’n 670 euro gekost. De studenten reageren met gemengde gevoelens. Zo liet een student van de school weten: “Dit kan toch niet de oplossing zijn, we moeten gewoon een goede airconditioning hebben die ons helpt tegen deze hitte.” De school liet weten dat de actie met de ijsblokken slechts tijdelijk is en dat ze op zoek zijn naar een nieuwe oplossing. Inmiddels worden de eerste iglo’s op de campus al gebouwd.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like