Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Student bouwt “tiny house” van €15.000,- om schuldenvrij te leven

Supermarkten bieden tiny houses aan als bouwpakket voor een absoluut spotprijsje

Studeren is op zich een dure grap. En dan komen er nog heel wat kosten bij kijken als je denkt aan voeding, onderdak, kleding enz. Als student moet je dan ook elk centje omdraaien als je wat wilt kopen. Gelukkig zijn er ook creatieve manieren om kosten te besparen. Een student die de hoge huurkosten zat was, besloot om een eigen “tiny house” te construeren om schuldenvrij te leven.

tiny house

“Tiny house”

Het woord zegt het al, een Tiny house is letterlijk een klein huisje. En wat past er nou beter bij een student? Toen Bradley uit Jacksonville, Florida (VS), begon aan het universiteit, realiseerde hij zich hoe duur het was om alleen te wonen. En wat is nou een betere oplossing dan het bouwen van je eigen huisje? Bradley wilde natuurlijk wel dat zijn huis eruit moest zien als een strandbungalow in Florida en bouwde het daarom met stevig, duurzaam vinyl. Hij ontwierp een veranda in zuidelijke stijl waar hij kon zitten en genieten van het uitzicht.

“Rollend hoofdkwartier”

Bradley is natuurlijk helemaal trots op zijn huisje geeft hem daarom ook de naam “rollend hoofdkwartier”. En daar hoort natuurlijk een Instagram-pagina bij genaamd: Rolling Quarters Tiny House. De afmeting van zijn huis zijn 8,3 x 2,5 meter maar daar merk je helemaal niks van aangezien hij aan één kant van het huis een groot raam heeft geplaatst.

Bradley zijn huis is voorzien van alles, van een keuken, zithoek, eethoek, een grote douche, een composttoilet tot natuurlijk een bed. En hij heeft zelfs aan opbergruimte gedacht, hij heeft een oud kluisje hergebruikt om als opbergruimte te gebruiken… wat hij nu NOG niet nodig heeft. Aan de achterkant van het huis is zijn kantoorruimte die hij gebruikt om te studeren.

Investering

Bradley bouwde zijn hele huis met een budget van €15.000,- en herinnert zich hoe iedereen dacht dat hij een grapje maakte toen hij aan zijn familie onthulde dat hij zijn eigen huis zou bouwen. “Direct na de middelbare school betaalde ik een jaar huur en besloot dat dat niets voor mij was. Dus verhuisde ik terug naar huis en spaarde wat geld om het allemaal contant te betalen en het te bouwen”, aldus Bradley. Zijn DIY-project heeft hem niet alleen geholpen om huur te besparen, maar het is ook een potentiële investering omdat het op grote schaal kan worden gebruikt als hij besluit zijn huis uit te breiden!

Bron: nl.newsner.com

Beeld: Instagram & YouTube

You May Also Like