Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Stierengevecht in Spanje gaat compleet mis met toeschouwer als doelwit

Beeld: Twitter

Bij het noemen van stierengevechten denken velen direct aan Spanje. Deze traditie is diep verankerd in de Spaanse cultuur, maar helaas eindigen deze gevechten niet altijd goed, vooral voor de stier. Een recent incident in Albacete, een stad rijk aan Spaanse geschiedenis en cultuur, onderstreepte dit tragische aspect van stierengevechten. In deze schilderachtige stad, waar de liefde voor stierengevechten sterk leeft, liep een lokale voorstelling uit op een angstaanjagende confrontatie.

Mis gegaan

Het begon allemaal toen een Franse toerist besloot om de arena te betreden en zichzelf uit te dagen om de strijd aan te gaan met een onstuimige stier. Het publiek, dat de gebruikelijke stieren act bijwoonde, werd onverwacht uitgedaagd om hun eigen moed tegenover deze krachtige dieren te bewijzen. Het experiment ging echter gruwelijk mis. Een andere toeschouwer, geïnspireerd door de klassieke ’torero’-stijl, daagde de stier op een roekeloze manier uit, en de situatie begon al snel uit de hand te lopen. In het midden van dit chaotische spektakel probeerde een man moedig op de rug van de stier te klimmen, wat een uiterst gewaagde zet bleek te zijn. 

Zwaar gewond

De stier, met zijn immense kracht en agressie, reageerde onmiddellijk op deze onbezonnen actie. De Fransman, die een wanhopige sprong op de rug van het woedende beest probeerde te maken, faalde jammerlijk. De stier zag zijn kans en greep die met beide hoorns aan. In een vlaag van razernij die zelfs een overdosis pre-workout supplementen niet had kunnen evenaren, viel de stier de man aan en bracht hem ongelooflijk zwaar letsel toe. Omstanders en medebezoekers kwamen te hulp en probeerden de stier weg te leiden, maar de schade was al aangericht. De gewonde man, met ernstige verwondingen aan zijn buik en nek, werd met spoed naar het ziekenhuis in Albacete gebracht. Ondanks zijn zware verwondingen, mag hij zich gelukkig prijzen dat hij het er levend vanaf heeft gebracht, zoals te zien is in een schokkende video-opname van het incident.

Controversie

Dit incident heeft de controverse rondom stierengevechten in Spanje weer eens aangewakkerd. De Partij voor de Dieren (PACMA), een Spaanse politieke partij die opkomt voor de rechten van dieren, heeft de gelegenheid aangegrepen om te benadrukken hoe gevaarlijk en schadelijk deze praktijken niet alleen voor dieren, maar ook voor mensen kunnen zijn. Dit debat is al lange tijd een gevoelig onderwerp in Spanje, waar stierengevechten nog steeds diep geworteld zijn in de culturele traditie, maar waar ook steeds meer stemmen opgaan om een einde te maken aan deze praktijken.

Check ook: Nederlandse vegan-activisten wreed aangepakt tijdens Portugees stierengevecht

You May Also Like