Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Stichting de Noordzee wil rokers weren: “Roken op het strand moet stoppen”

Stichting de Noordzee wil rokers weren: "Roken op het strand moet stoppen"
Beeld: Pixabay

“Stichting de Noordzee wil rokers weren naar rookvrije stranden voor een schonere kust en bescherming van het zeeleven.” Met overtuiging pleit de stichting voor een strandrookverbod, en benadrukt daarbij dat dit hardnekkige probleem niet langer genegeerd kan worden.

Stichting de Noordzee wil rokers weren

Toegewijd aan de bescherming van onze zeeën, heeft Stichting de Noordzee een vernieuwende campagne ontplooid die zich richt tot rokers. Met “Een schone zee begint bij een rookvrij strand” als leus, streeft de stichting naar een algeheel rookverbod op de Nederlandse stranden. Het doel: het verbeteren van de gezondheid van strandgangers en het beschermen van het kustmilieu.

Elk jaar worden de stranden overspoeld met sigarettenpeuken die uiteindelijk in de zee belanden en daar het maritieme leven in gevaar brengen. De filters, die plastic en toxische chemicaliën bevatten die niet afbreken, vormen een serieuze bedreiging voor zowel het water als de zeedieren die erin leven. De tragische gevolgen van dieren die deze resten als voedsel zien, kunnen desastreus zijn.

`

Het initiatief

Het initiatief van Stichting de Noordzee krijgt brede steun van zowel milieuorganisaties als lokale overheden die samenwerken om de stranden sigaretten vrij te maken. De stichting werkt samen met strandtenten en gemeenschappen om het rookgedrag op stranden te herzien door bewustwording.

Stranden zijn plaatsen van vreugde en ontspanning waar kinderen spelen en waar mensen zonder de hinder van sigarettenrook van de natuur moeten kunnen genieten. Het creëren van rookvrije zones gaat verder dan enkel het verminderen van afval; het streven is een gezonder en uitnodigender omgeving voor iedereen. Het meeroken, vaak onvermijdelijk op openbare stranden, kan voor niet-rokers onaangenaam en ongezond zijn.

Met educatieve programma’s en samenwerking met strandwachten en lokale handhavingsinstanties, zorgt de stichting ervoor dat deze nieuwe regels worden opgevolgd. Het streven is om de Nederlandse stranden te transformeren tot plaatsen die niet alleen vrij zijn van rook, maar ook veiliger en schoner voor nu en in de toekomst. Stichting de Noordzee hoopt dat hun voorbeeld door kustgemeenschappen wereldwijd navolging zal vinden.

Onderteken dan onze petitie!”

Check ook: 16 mensen die roken tot het absurde drijft (sgxl.nl)

Bron: Trendnieuws

You May Also Like