Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Met deze oude Hindoe-methode val je binnen een minuut in slaap!

In Slaap Vallen Zo Snel Als Je Telefoon Uit Je Handen Glipt: De 4-7-8 techniek
Beeld: Pexels Andrea

Stel je voor: je ligt in bed, staart naar het plafond en denkt, “Had ik maar een uit-knop zoals mijn telefoon.” Wel, wat als ik je vertel dat je met een simpele ademhalingstechniek bijna net zo snel in dromenland kunt zijn als dat je telefoon uit je handen glipt op de bank? Ja, je leest het goed. De 4-7-8 techniek is als een geheime cheatcode voor je lichaam, rechtstreeks uit de oude schatkisten van de hindoe wijzen.

Een Oude Sleutel tot Nieuwe Slaap

Midden in de nacht wakker, piekerend over alles van A tot Z? De oplossing is zo oud als de weg naar Rome, of beter gezegd, naar de eeuwenoude wijzen uit het Oosten. Zij wisten al dat ademhalen het geheime ingrediënt is voor een zorgeloze nacht. En met een moderne twist van Dr. Andrew Weil is deze methode nu jouw beste vriend voor die zeldzame nachten van pure rust.

In Slaap Vallen Zo Snel Als Je Telefoon Uit Je Handen Glipt: De 4-7-8 techniek
Beeld: Pexels Andrea

Zo Doe Je het

Zucht: Begin met een diepe zucht, alsof je alle drama van de dag eruit blaast.

Inademing: Sluit je lippen, haal diep adem door de neus en tel tot vier. Voel de spanning wegglijden?

Pause: Blijf even in de wachtstand met die adem van je alsof je op het punt staat een verrassingsfeestje binnen te lopen, voor zeven lange seconden.

Exhale: Laat de lucht zachtjes ontsnappen, tel tot acht en stel je voor hoe je stress uitwaait.

Herhaal en voel hoe je binnen no-time klaar bent voor slaap.

De 4-7-8 techniek
Beeld: Pexels Andrea

De Wetenschap van  4-7-8 techniek 

Voel je je als een stressbal? De 4-7-8 techniek is jouw persoonlijke anti-stressor. Het brengt je van een staat van alarm naar ultieme rust, balancerend op de dunne lijn tussen waakzaamheid en slaap. Als de eeuwenoude wijsheid je nog niet overtuigt, is er altijd nog de eigenzinnige slaapstrategie van Arie Boomsma. Misschien niet zo oud, maar zeker wetenswaardig.

Zachtjes Wegdromen

En zo heb je het: de 4-7-8 techniek uitgepakt en gepresenteerd als een nachtelijk geschenk. Simpel, magisch en een tikje wonderbaarlijk. Het is jouw geheime wapen tegen slapeloze nachten en eindeloos plafondstaren. Dus, de volgende keer dat je meer schapen telt dan Instagram likes, haal diep adem en laat de 4-7-8 methode zijn werk doen. Wellicht zeg je sneller “weltrusten” tegen de wereld dan je je ooit had kunnen voorstellen. Droom zacht, slaperige helden, en laat de magie van je adem je leiden naar waar dromen geen eind kennen. En onthoud: een goede nachtrust is slechts een paar ademteugen van je verwijderd. Probeer ’t eens, wie weet word je wakker als een herboren mens, klaar om de dag (en nacht) te omarmen. Zonder extra spaties, beloofd.

Het is zeker het proberen waard:

Check ook:

You May Also Like