Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Schrijver onthult: Bert en Ernie zijn een stelletje

Bert en Ernie zijn een stel

Bijna iedereen kent de legendarische jeugdhelden Bert en Ernie wel. Maar nooit was het helemaal duidelijk of ze gewoon vrienden waren of dat Bert een hekel had aan Ernie, of dat er wellicht wel een romantische band tussen de twee is! Deze week heeft de scenarioschrijver van de verhalen rondom Bert en Ernie eindelijk gezegd wat de relatie tussen de twee nou is. Wat blijkt? Bert en Ernie komen samen uit de kast, want ze zijn een stelletje!

De schrijver, Martk Salzman (59), vertelde dit aan het tijdschrift Queerty. Hij herinnerde zich een column uit The San Francisco Chronicle waarin een kleuter beschreven werd hoe een kleuter aan zijn moeder vroeg of Bert en Ernie een relatie hadden. Daarin moest hij om lachen. Hij vertelt het verhaal van Bert en Ernie geïnspireerd was op zijn eigen leven. Zelf was hij Ernie en zijn man Arnold (of Arnie) was Bert. “Ik was de grappenmaker. Arnold had een compulsieve stoornis, die bij ons ook zorgde voor heel wat chaotische situaties. En dat is precies hoe het ook bij Bert en Ernie gaat.”

Sinds 1976 zijn Bert en Ernie te zien in Sesamstraat. In Amerika waren ze al in 1969 op de buis. Ondanks vele discussies, wonen Bert en Ernie samen in een appartement. Ze slapen op dezelfde kamer met elkaar, maar zoals Amerika graag wil, slapen ze wel in aparte bedden. Had jij altijd gedacht dat ze een stelletje waren?

Om even alle nostalgie terug te halen, kan je hierboven een romantisch filmpje van Bert en Ernie zien.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like