Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Spookdorp met privéstrand in Schotland te koop voor maar 146.000 euro!

spookdorp schotland

Altijd al een eigen dorp willen hebben waar je een paar keer per jaar naar toe kan gaan? Goed nieuws! Er staat namelijk een dorp in Schotland te kopen, inclusief privéstrand. Kleine disclaimer: je moet wel een griezeltype zijn. Het schijnt er namelijk gigantisch te spoken en dat is ook meteen de reden waarom het dorp te koop staat…

Spookdorp schotland

The Old Village of Lawers

Het gaat om het dorp The Old Village of Lawers en is gelegen aan de noordkust van Loch Tay. Op het eerste gezicht lijkt het een prima dorp te zijn: als het lekker weer is kun je chillen op het strandje en je beschikt over een groot stuk natuurgebied. Lekker vissen of hiken? Dat kan hier perfect!

Geesten?!

Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Er gaan geruchten dat mensen de Lady of Lawers kunnen tegenkomen in de oude ruïnes van het dorp. Volgens oude verhalen ligt zij begraven onder haar oude huis en daar zou ze nog steeds ronddwalen. Lady of Lawers was een waarzegster in de 17de eeuw. Ze voorspelden verschillende dingen die echt uitkwamen, bijvoorbeeld de komst van treinen en “door rook voortgedreven schepen” (wat een stoomboot blijkt te zijn). 

Spookdorp schotland

Koopje

Het dorp is nooit echt heel populair geweest. In 1841 woonden er 17 mensen. Vijftig jaar later waren dat er nog maar 11. Sinds 1926 is het dorp verlaten. Daar kan verandering in komen als jij van plan bent om het dorp te kopen! Voor 146.000 euro is het van jou! 

Spookdorp schotland

Check de video om een kijkje te nemen in het Schotse spookdorp dat te koop staat:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like