Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Schokkende Video Onthult Stortplaats op Voormalige Burning Man-Site

Beeld: TikTok

Dit jaar was de editie van het Burning Man Festival allesbehalve doorsnee. Zoals eerder vermeld, werden deelnemers geconfronteerd met uitzonderlijk slecht weer, wat resulteerde in een volledig overstroomde locatie. Veel festivalgangers zaten dagenlang vast op het terrein

Koning der festivals

Het Burning Man Festival, dat door velen wordt beschouwd als de ‘koning der festivals’, staat al lang bekend om zijn strikte Leave No Trace-beleid, wat simpelweg betekent dat deelnemers de locatie in dezelfde schone staat moeten achterlaten als ze deze hebben aangetroffen. Echter, onlangs heeft EWU Crew een onthullende video gedeeld die aantoont dat dit beleid niet naar behoren is nageleefd. De festivalterreinen zijn veranderd in een ware stortplaats, bezaaid met allerlei soorten afval en zelfs verlaten auto’s.

Leave No Trace-principe

 Dit is ongetwijfeld een kant van het evenement die de organisatie van Burning Man liever verborgen houdt, maar nu voor iedereen te zien is. Het is een schril contrast met het gewoonlijk inspirerende en creatieve karakter van het festival. Deze onthulling werpt vragen op over de verantwoordelijkheid van de deelnemers en het behoud van de unieke natuurlijke omgeving waarin Burning Man plaatsvindt, en roept op tot een heroverweging van het Leave No Trace-principe op toekomstige evenementen.

Check ook: DEZE OMA VINDT DAT JE NOOIT TE OUD BENT VOOR EEN FESTIVAL

Bron: Clint

Beeld: TikTok

You May Also Like