Connect with us

Hi, what are you looking for?

Celebs

Dit waanzinnig salaris gaat Mark Rutte verdienen als hij Navo-baas wordt

Dit waanzinnig salaris gaat Mark Rutte verdienen als hij Navo-baas wordt
Beeld: Wikipedia & Pexels Willfried Wende

Mark Rutte, de demissionaire minister-president van Nederland, heeft besloten de politieke arena te verlaten na bijna dertien jaar aan het roer te hebben gestaan. Hij lijkt zijn zinnen gezet te hebben op het leiderschap van de NAVO. En wat een schokkend salaris wacht hem daar op!

Salaris Verdrievoudigd: Mark Rutte’s Gouden Regenbui

Als NAVO’s secretaris-generaal zou Mark Rutte niet alleen een prestigieuze positie bekleden, maar ook een salaris dat zelfs de meest doorgewinterde bankiers groen van jaloezie zou maken. Terwijl zijn huidige ministerssalaris van €189.210 per jaar al geen kattenpis is, zou zijn maandelijks inkomen bij de NAVO maar liefst €26.457,59 bedragen. Ja, je leest het goed – dat komt neer op een verbluffende €317.491,08 per jaar. Het lijkt erop dat Rutte’s portemonnee een sprong maakt, waarvan zelfs een kangoeroe jaloers zou zijn!

salaris mark rutte
Beeld: Screenshot NOS

Mark Rutte’s Emigratie naar de Brussel

Naast de goudstaven die hem in de vorm van salaris te wachten staan, krijgt Rutte ook nog een aantal extraatjes als hij de leiding van de NAVO op zich neemt. Een chique ambtswoning ter waarde van ongeveer €12 miljoen in Brussel zal zijn nieuwe paleis worden. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt hij verder een dienstwagen met chauffeur cadeau, waardoor zijn vertrouwde fiets waarschijnlijk naar het fietsen hospitaal kan voor een welverdiende rust.

Mark Rutte’s Nieuwe Leven als Prins der NAVO

Met al deze schatten die op hem wachten aan het einde van de regenboog van politieke carrières, lijkt Mark Rutte inderdaad een sprong te maken naar een nieuw leven vol luxe en weelde. Maar laten we eerlijk zijn, wie zou er niet een beetje verleid worden door een gouden toekomst? Dus laten we Rutte zijn geluk gunnen in zijn zoektocht naar de schat aan het einde van de politieke regenboog. Wie weet wat voor glinsterende avonturen hem te wachten staan!

Check ook: ‘Mark Rutte van de Klantenservice’ laat klagende Gerda ontploffen van woede