Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Rijlessen in ruil voor seks legaal in 2016

media_xl_4023366

Wie er in 2016 een beetje krap komt te zitten, maar wel graag een rijbewijs wil halen hoeft zich geen zorgen te maken. Want het is volgens Minister van der Steur en Schultz van Haegen voor cursisten niet meer strafbaar om seks aan te bieden in ruil voor een rijles. Hier wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt. Websites zoals sexjobs.nl staan vol met hete advertenties zoals ‘Leuke meiden tussen de 18 en 24 opzoek naar rijlessen?’ en ‘Ik heb een meid thuis, maar af en toe wil ik wat anders. Ik vraag geen seks, alleen op ze tijd een pijpbeurt of aftrekbeurt’.

Het is dan misschien ook handig voor de beschermende papa’s in ons land om toch even de rijschool van je dochter te checken voordat ze in het rijdende liefdespaleisje van Hete Harry, de rij-instructeur, stapt. Zolang de leerling boven de 18 is, wordt een betaling in natura niet gezien als prostitutie en is dit gewoon legaal. Maar omdat je sinds 2014 al rijlessen mag nemen vanaf je 16e, is dit fenomeen misschien toch een beetje op het foute randje. Het aanbieden van seks in ruil voor een rijles bij minderjarigen wordt gezien als verleiding tot ontucht, en dit is dan ook zeker strafbaar.

Advertenties zoals ‘66% haalt de eerste keer zijn rijbewijs. Mail me snel, want ik neem niet iedereen aan’, klinken na dit verschijnsel misschien wat luguber. En rijschoolnamen zoals Donny Dekker en Piet Pijper doen dan ook wel een beetje denken aan sugardaddy’s. BOVAG klaagt al langer over uitschot dat het imago van de branche zou schaden. Want zeg nou eerlijk: 50 keer op je rug voor 50 rijlessen mag dan misschien wel goed zijn voor je ‘rijgedrag’, een ongeluk kan net zo goed plaatsvinden op de achterbank. Dus voor alle onoplettenden: als je weer eens een lesauto stil ziet staan op de parkeerplaats dan weet je in het vervolg dat hij zijn financiële zaakjes op orde aan het brengen is.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like