Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

In dit appartementencomplex wonen 20.000 mensen die nooit naar buiten hoeven te gaan

Regent International complex
Beeld: Instagram Regent International complex/ TikTok yasminvroon

Stel je voor: een wereld waarin je stap buiten zetten optioneel is. Klinkt als sciencefiction, toch? Welkom in het leven van 20.000 bewoners in China, die het Regent International complex hun thuis noemen. Dit architectonische wonder, gelegen in het bruisende hart van Hangzhou, biedt letterlijk alles onder één dak. Maar wat is het dat deze gigantische woontoren zo uniek maakt, en waarom kiezen mensen ervoor hun leven binnenshuis te leven? Laten we deze moderne microstad verkennen en ontdekken hoe het is om nooit echt naar buiten te hoeven.

Het Gemak van Alles Binnen Bereik

De gedachte om nooit je gebouw te hoeven verlaten voor dagelijkse benodigdheden klinkt misschien als een droom. Voor de bewoners van het Regent International complex is dit de dagelijkse realiteit. Van supermarkten tot zwembaden en internetcafés, dit complex vervult elke stedelijke behoefte. Maar biedt deze all-inclusive levensstijl werkelijk alles wat het hart begeert?

Regent International complex
Beeld: TikTok fatheristheone

Regent International complex

Met zijn 675 voet hoogte en een oppervlakte van 260.000 vierkante meter, is het Regent International complex niet alleen een van de grootste gebouwen in China, maar ook een toonbeeld van modern wonen. Het idee dat tot 30.000 mensen kunnen genieten van een leven zonder de noodzaak om buiten te komen, spreekt boekdelen over de toekomst van stedelijk wonen.

Of je nu woont aan de zonnige zijde of de schaduwkant van het gebouw, de diversiteit aan faciliteiten zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is. Van culinaire genoegens in de voedselhof tot een snelle trimbeurt bij de kapper, het complex belooft een volwaardige stadse ervaring zonder de stad in te hoeven.

@yasminvroon

We went in the famous building with “30 000 people resident” to see if there are really that many people!(wait till the end 👀) #hangzhou #china #chinese #chinalife #foreignersinchina #regentinternational #中国

♬ original sound – official_yasmin

Viraal Fenomeen

Dankzij de magie van sociale media heeft dit gebouw wereldwijde bekendheid vergaard. TikTok heeft de unieke aspecten van het leven binnen Regent International complex aan het licht gebracht, waardoor we allemaal even virtueel binnen kunnen stappen in deze zelfvoorzienende gemeenschap. Het complex biedt een scala aan woonopties, van knusse appartementen zonder ramen tot ruime woningen met balkon. Maar de vraag blijft: is het de prijs waard om in een wereld te leven waar de buitenlucht optioneel is?

Een Nieuwe Definitie van Thuis

Het Regent International complex daagt onze conventionele ideeën van thuis uit door een toekomst te schetsen waarin ons leven zich afspeelt binnen de muren van één gebouw. Is dit de ultieme vorm van modern wonen, of verliezen we iets essentieels wanneer de buitenwereld slechts een optie wordt? Wat het antwoord ook mag zijn, één ding is zeker: dit ‘dystopische’ wooncomplex geeft ons stof tot nadenken over de betekenis van thuis in de 21e eeuw.

@nonextquestion

An apartment where 20,000 people live! 😮😮 Hangzhou Regent International, in Hangzhou, China, is home to about 20,000 people and is the largest residential building in the world. The building was initially planned as a six-star hotel but has become a shared apartment complex. video: discover cityscape #hangzhou #china #nonextquestion

♬ original sound – No next Question

Check ook:

You May Also Like