Connect with us

Hi, what are you looking for?

Eten & Drinken

Proef Snake Venom: Het sterkste bier wereldwijd

Diep geworteld in de Schotse brouwtraditie, nodigt Snake Venom je uit voor een betoverende ontdekkingsreis naar het hoogste niveau van bierkracht. Als het onbetwiste sterkste brouwsel ter wereld met een alcoholpercentage van 67.5%, prikkelt en daagt Snake Venom je zintuigen uit op een manier die je nog nooit hebt ervaren. Deze buitengewone creatie vloeit voort uit de meesterlijke ketels van het Schotse Brewmeister, een naam synoniem aan de kunst van het brouwen en verfijnen.

Waarschuwing

De fles waarin Snake Venom zich bevindt, draagt met trots zijn karakteristieke stempel. Het is geen gewoon bierflesje, maar eerder een kunstwerk van potentie, geaccentueerd door een waarschuwingslabel dat onmiddellijk je aandacht opeist. Dit label is geen loze voorzorgsmaatregel, want het herinnert drank liefhebbers eraan dat wat erin zit verre van gewoon is. Het is een bier dat zijn ware aard onthult met een alarmerend alcoholpercentage van 67,5%, wat elke onbedoelde grote slok verandert in een avontuur van ongekende proporties.

Snake Venom

De naam

De keuze voor de naam Snake Venom is veelzeggend. Geïnspireerd door het giftige goedje dat slangen hanteren, weerspiegelt deze naam de potentieel krachtige impact van het brouwsel. Hoewel de inhoud van de fles geen echt slangengif bevat, weerspiegelt het toch de waarschuwing voor de intense kracht ervan. Het wordt drank liefhebbers dringend geadviseerd om niet meer dan 35 ml per keer te consumeren – een belangrijk onderscheid, aangezien we hier over milliliters spreken, niet centiliters.

67,5% alcohol

Snake Venom presenteert zich als een complexe symfonie van hop en mout, die ondanks zijn buitengewone alcoholgehalte nog steeds de kern van bier in zich draagt. Dit is echter geen bier dat lichtzinnig moet worden genoten tijdens een informele vrijdagmiddagborrel; het vereist een meer verfijnde benadering. Het ware genot ligt in het langzaam nippen, vergelijkbaar met de finesse waarmee men van een uitgelezen whisky geniet. Dit wordt nog duidelijker wanneer we de alcoholpercentages vergelijken. Standaard bier bevat over het algemeen een alcoholpercentage van minder dan 10%. Whisky daarentegen varieert meestal tussen de 40% en 50%. In het geval van Snake Venom is het alcoholpercentage ronduit verbluffend, met een ongekende 67,5%.

“Armageddon”

Een intrigerend aspect van Snake Venom is dat Brewmeister eerder al met hun creatie “Armageddon” de titel van ’s werelds sterkste bier had veroverd, met een indrukwekkend alcoholpercentage van 65%. Echter, echte bierkenners en zwaargewicht drinkers die de nuances van brouwkunst begrijpen, verlangden naar meer. Volgens hen miste Armageddon de kracht die hun verfijnde smaakpapillen zochten. Bovendien werd de natuurlijke essentie en olieachtige textuur van het bier verstoord, volgens deze gepassioneerde bierliefhebbers. Als reactie hierop ging Brewmeister terug naar de tekentafel en creëerde iets nog ontembaarder, nog gewaagder: Snake Venom. Het resultaat is niet alleen een bier dat zintuigen betovert, maar ook een gemeenschap van fijnproevers tevreden stelt en uitdaagt om hun eigen grenzen te verleggen in de eeuwige zoektocht naar de perfectie van bier.

Check ook: Indruk maken in de kroeg: bier drinken volgens de waterval methode

Bron: manisfaction.nl

Beeld: drinksupermarket.com & htfw.com

You May Also Like