Het zit Peter Gillis de laatste tijd niet mee. Hij ligt onder vuur omdat er nog steeds illegale bewoners op zijn park zouden verblijven. Hij heeft een enorme boete ontvangen omdat de gemeente er helemaal klaar mee is.
Peter Gillis in de problemen
Gillis verloor onlangs zijn horecavergunning voor meerdere van zijn parken. Ook kreeg hij geen exploitatievergunning meer voor zijn park, Prinsenmeer. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat Peter besloot om zich terug te trekken van zijn vakantieparken in Nederland. Hij is echter nog wel de eigenaar van het vastgoed op die vakantieparken. Ondanks alle kritiek en commotie, blijft de naam van de vakantieparken hetzelfde. In principe blijft alles hetzelfde, alleen is Gillis niet langer de eindverantwoordelijke. Eerder gingen er geruchten dat zijn dochter deze taak zou overnemen.
Illegale bewoners op parken van Peter Gillis
De gemeente Asten is helemaal klaar met Peter Gillis en daarom moet hij een boete van maar liefst 150.000 euro betalen. De illegale bewoners verblijven op zijn park Prinsenmeer in Ommel. Eerder deze maand meldde de gemeente al dat het vanaf 15 september niet meer is toegestaan om op park Prinsenmeer te verblijven, omdat er anders een boete zou volgen. Er komt zelfs een kort geding van Gillis tegen de 9 mensen die nog verblijven op het beruchte park. Ze zouden geen andere woonplek hebben en daarom blijven ze op dezelfde plek. De gemeente laat nadrukkelijk weten dat het niet is toegestaan om er permanent te wonen. De gemeente is er dus klaar mee en vindt dat het tijd is voor hen om te vertrekken.
Dwangsom van 50.000 euro per maand
Inwoners kregen al eerder op 30 augustus een waarschuwing, maar velen hebben deze genegeerd. Het terrein is sinds december 2023 al ontoegankelijk voor toeristen, omdat de gemeente vermoedt dat het wordt gebruikt voor illegale activiteiten.
De bewoners reageren woedend op de dreigbrief. “Peter heeft jarenlang maling gehad aan de gemeente en overheid, en nu ineens de regels volgen? Dat had hij al veel eerder moeten doen,” zegt een boze bewoner. Inwoners zoals Robert Heijkants, die een chalet kocht voor 75.000 euro, staan nu met lege handen. “Die is nu helemaal niks meer waard. Verkopen is geen optie meer,” zegt hij gefrustreerd.
Check ook: