Connect with us

Hi, what are you looking for?

Muziek

Dr. Rude steekt Party Animals-classic ‘Have you ever been mellow’ in snoeihard nieuw jasje

Have you ever been mellow party animals
Beeld: Youtube

Het hing al een tijdje in de lucht, maar sinds de lancering van de Eurovisie Songfestival-inzending ‘Europapa’ van Joost Klein lijkt ‘gabber’ een definitieve revival te gaan maken. We gokken dat de happy hardcore-nummertjes de komende tijd dan ook als paddestoelen uit de grond zullen schieten. Zo heeft Dr. Rude de Party Animals-classic ‘Have you ever been mellow’ nu in een snoeihard nieuw jasje gestoken.

Opkomst van de Party Animals

Iedereen die in de jaren ’80 of eerder is geboren, zal het zich nog goed kunnen herinneren, maar voor de mensen die iets later op de wereld zijn gezet: ‘Pop-gabbergroep’ Party Animals werd in 1995 opgericht door producers Jeff “Abraxas” Porter en Jeroen Flamman, ook bekend als Flamman & Abraxas. De Party Animals maakten in eerste instantie hun debuut in de videoclip voor de single “I Wanna Be a Hippy” van Technohead. De clip toonde drie gabbers en een hippie. Flamman & Abraxas zagen potentieel in het viertal om de toen voornamelijk ‘underground’ gabberscene te openen door het geluid meer op pop te richten en zo het nieuwe genre te introduceren bij een breder publiek. De eerste single was “Have You Ever Been Mellow” en markeerde het begin van de ‘gabbertijd’ in de jaren ’90.

Dr. Rude steekt Party Animals-classic 'Have you ever been mellow' in snoeihard nieuw jasje
Beeld: NPO3

Have you ever been mellow in snoeiharde remix

Ook Olskool-dj Dr. Rude rook kansen rond de hernieuwde populaireit van het gabber’genre en maakte samen met Tempo Team een snoeiharde remix. De nieuwe videoclip is een mix van oude beelden van het origineel en nieuwe beelden van het viertal dat de band tegenwoordig vertegenwoordigd. hoe dan ook, prima cocktail en vooral kneitertjehard.

Check Party Animals-classic ‘Have you ever been mellow’ in het snoeiharde nieuwe jasje hier:

Hier nog even het origineel van de Party Animals:

Check ook:

You May Also Like