Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek wijst uit: van hard werken wordt je kaal!

kaal discriminatie

Ben jij ook zo’n kale knikker en wil je eindelijk eens weten waarom? Dan hebben wij het antwoord: je bent een harde werker! Uit een Koreaans onderzoek blijkt namelijk dat kale mannen de hardste werkers zijn. Jawel, je leest het goed. Dat glimmende hoofd van jou is een teken van ultieme toewijding en doorzettingsvermogen.

kaalheid

Kaalheid

Maar voordat je met je kale hoofd tegen de muur begint te bonken van geluk, laten we even kijken naar de feiten. Het onderzoek van Sungkyunkwan University School of Medicine in Seoul volgde ruim 13.000 mannelijke werknemers in Zuid-Korea gedurende vier jaar en keek of mannen die eerst geen middelen tegen kaalheid gebruikten, dit na vier jaar wel waren gaan doen. En wat bleek? Werkweken langer dan 40 uur zorgen vermoedelijk voor een toename van het gebruik van haarverliesremmers.

Stress

Maar hoe komt dat dan? Volgens de onderzoekers is stress de grootste boosdoener van kaal worden. En wie heeft er meer stress dan iemand die zijn hele leven opoffert voor zijn werk? Precies. Het stofje cortisol, dat vrijkomt bij stress, zorgt voor beschadigingen van de haarzakjes en voilà, daar gaan je mooie lokken.

Salarisverhoging

Dus voel je een kleine schaamte omdat je al je haar bent kwijtgeraakt door te hard te werken? Maak je geen zorgen, wij hebben de perfecte oplossing voor jou. Ga naar je baas en eis een salarisverhoging. Want als jij dan toch kaal moet zijn, dan verdien je op zijn minst wat extra centen. En mocht je baas het niet geven, dan kun je altijd nog minderen met werken. Met een beetje geluk blijven de laatste lokken haar dan wel nog zitten.

Check ook: RECHTBANK BESLUIT: ‘IEMAND ‘KAAL’ NOEMEN OP DE WERKVLOER IS DISCRIMINATIE’

Bron: JFK.men
Beeld: Unsplash

You May Also Like