Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Onderzoek wijst uit dat chocola kan helpen bij afvallen

chocola afvallen

De meesten van ons voelen toch een vorm van schuldgevoel als we die chocoladereep hebben weggewerkt. Dat schuldgevoel kun je vanaf nu overboord gooien, want chocola kan juist helpen bij het afvallen! Dat is een goede manier om je weekend mee te beginnen.

chocola afvallen
Chocola gezond?

Er zijn maar weinig mensen die niet warm worden van een stukje chocola. Het liefst zou je misschien elke dag een stukje chocola eten, maar een stemmetje in je hoofd vertelt je vast dat je dat niét kan doen. Da stemmetje in je hoofd kun je nu streng toespreken, want dat kan dus wél.

Onderzoek

Het onderzoek werd gedaan door Het Brigham and Women’s Hospital. Zij onderzocht of het eten van het chocola kan helpen bij het afvallen. In de studie mochten de proefpersonen (pun intended) 100 gram melkchocolade eten. Dit mochten of in de ochtend doen of in de avond. Uit de analyse bleek dat de proefpersonen niet in gewicht aankwamen. Dit zou komen omdat chocolade ervoor zorgt da thet glucoseniveau in het bloed daalt. Dat leidt tot het verbranden van vet. Ook zit er antioxidanten en flavanols in cacaobonen die ook hieraan bijdragen.

’s Ochtends of ’s avonds? 

Mensen die ’s ochtends chocola aten, hadden minder cortisol in het lichaam dan mensen die ’s avonds de 100 gram chocolade aten. Echter, mensen die ’s avonds de chocola aten, hadden de volgende dag minder behoefte om te snoepen. Het is maar net wat je handiger lijkt dus! 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like