Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Onderzoek: je vrienden uitschelden zorgt voor een hechtere band

Werken kan leiden tot haarverlies
Beeld: Pexels

Probeer jij jezelf in te houden als je vrienden weer iets doms zeggen? En moet je jezelf streng toespreken om niet de ergste scheldwoorden tegen je vrienden te spuwen? Dan hebben we goed nieuws: je kunt gewoon vrijuit schelden. Juist beter als je dat doet! Dit blijkt uit onderzoek van een Amerikaane professor.

Je vrienden uitschelden is goed

Professor Michael Adams van de universiteit van Indiana (Verenigde Staten) stelt in zijn boek ‘In Praise of Profanity’ dat schelden juist goed is om de banden met je vrienden sterker te maken. Hij zegt namelijk dat er een bepaald risico vastzit aan een flink potje schelden. Als je met dit risico wegkomt, zorgt dat voor een euforisch gevoel. Al helemaal als je dat met iemand deelt.

vrienden uitschelden

Hechtere band

En als je dat met iemand deelt, dan leidt dat tot intimiteit samen. En intimiteit leidt tot – ja, zeker – een hechtere band. Dus voel je vooral niet schuldig als je weer op je vrienden wil schelden. Af en toe is dat dus hartstikke prima!  

Schelden in de opvoeding?

Michael gaat weer nét een stapje verder en zegt dat schelden moet worden opgenomen in de opvoeding. Dat is misschien een minder strak plan, maar hé: wat weten wij er van? Wat vind jij: is het een go of een no-go?

Onderzoek: je vrienden uitschelden zorgt voor een hechtere band

Check ook:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply