Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Oeps! Studente ontvangt per ongeluk miljoen euro op rekening en gaat op shopping spree

Studente ontvangt per ongeluk 850.000 pond
Beeld: Ladbible

Stel je voor: je checkt je bankrekening en ziet opeens een klein fortuin staan. Wat zou jij doen? Sibongile Mani, een studente aan de Walter Sisulu Universiteit in Zuid-Afrika, hoefde daar niet lang over na te denken. In plaats van omgerekend 99 euro, ontving ze per ongeluk 989.051 Euro. Denk je dat dit een geschenk van God is, zoals Mani deed, of zou jij direct aan de bel trekken?

Studente ontvangt per ongeluk miljoen euro

Toen Sibongile Mani op een dag haar bankrekening controleerde, kon ze haar ogen niet geloven. In plaats van haar gebruikelijke 99 euro, stond er miljoen euro op haar rekening! Deze onverwachte wending gaf haar financiële status een gigantische boost. Met zoveel geld op zak besloot Mani het er flink van te nemen. Ze trakteerde zichzelf op designerkleding, de nieuwste iPhone, en dure flessen drank. Het leek alsof het geld geen einde had.

Studente ontvangt per ongeluk 850.000 pond
Beeld: Embed ladbible

De vreugde was van korte duur

De pret eindigde toen Mani door een vergeten kassabon in een supermarkt werd betrapt. Ze had al meer dan 58.179 euro uitgegeven toen de fout ontdekt werd. Wat begon als een droom, veranderde snel in een nachtmerrie. Snel daarna werd Mani gearresteerd en beschuldigd van diefstal en fraude. Haar zaak sleepte aan tot 2022, toen ze veroordeeld werd tot vijf jaar gevangenisstraf. Echter, na een beroep werd haar straf in 2023 opgeschort, mits ze gemeenschapsdienst zou verrichten en counseling zou ondergaan.

Een les in verantwoordelijkheid en vergeving

Het incident van Sibongile Mani is een wilde rit van rijkdom en verval. Van het spenderen van een onverwacht fortuin tot het onder ogen zien van de consequenties, het laat zien hoe een foutje kan leiden tot levensveranderende gebeurtenissen. We kunnen allemaal leren van haar fouten en haar uiteindelijke verlossing.

Wat zou jij hebben gedaan met zo’n ‘geschenk van God’?

Check ook: