Connect with us

Hi, what are you looking for?

Films & Series

Nieuwe horrorfilm met Nicolas Cage ‘een van meest angstaanjagende films van decennium’ genoemd

Nieuwe horrorfilm met Nicolas Cage 'een van de meest angstaanjagende films van het decennium' genoemd
Bron: Longlegs

Er zijn maar weinig horrorfilms die The Silence of the Lambs en Texas Chainsaw Massacre hebben overtroffen, maar deze misschien wel. Volgens fans die de eerste screenings van deze angstaanjagende nieuwe horrorfilm met Nicolas Cage hebben gezien, hebben ze de hele tijd ‘op de rand van tranen’ gezeten.

Nieuwe horrorfilm met Nicolas Cage

De film, met Nicolas Cage in de hoofdrol, speelt zich af in de jaren 90 en volgt een seriemoordenaar en FBI-agent genaamd Lee Harker (Maika Monroe) terwijl ze hem probeert te betrappen op zijn satanische ritueel. Dit is niet zomaar een verhaal over een seriemoordenaar, filmbezoekers hebben gezegd dat het zo zenuwslopend is dat het ‘psychologisch littekenend’ is. Voor iedereen die er echt van houdt om de stuipen op het lijf te worden gejaagd, is Longlegs echt iets voor jou. Longlegs is geregisseerd door Oz Perkins, die het brein was achter Gretel & Hansel, en volgt Cage op zijn rooftocht die je doodsbang maakt voor elk geluid in de nacht.

Het valt niet te ontkennen dat de film al voor de officiële release indruk heeft gemaakt. Op X schreef Matt Neglia, redacteur van filmwebsite Next Best Picture, dat Longlegs ‘een van de beste seriemoordenaarsfilms uit de recente geschiedenis’ is en een ‘zenuwslopende afdaling in de hel laat zien die je geest en ziel zal achtervolgen’. Als dat niet genoeg is om je bang te maken, dan weet ik het ook niet meer. Een andere fan was enthousiast: “Longlegs is de beste seriemoordenaar-horrorfilm sinds The Silence of the Lambs.” En iemand zei: “Oz Perkins brengt angst/terreur in elk beeld. Maika Monroe is hypnotiserend, terwijl Nicolas Cage je nachtmerries zal bezorgen.”

Effecten van deze horror

Maar het is niet alleen de bioscoop waar je de effecten van deze horror zult voelen, want blijkbaar volgt het je ook naar huis. Iemand anders schreef: “Ik zag Longlegs vanmorgen en nu moet ik gewoon… doorgaan met mijn dag? Het is net alsof Osgood Perkins Silence of the Lambs heeft gezien en dacht: ‘Nee, niet gek genoeg voor mij.'” Cage’s transformatie in een seriemoordenaar is niet iets wat je in de trailer zult zien, en het lijkt meer op ‘mensen naar een freakshow in een circustent drijven’, volgens de regisseur. Perkins vertelde Entertainment Weekly: “We hebben het ding achter het gordijn en als er genoeg mensen omheen staan, trekken we het gordijn dicht.”

Nieuwe horrorfilm met Nicolas Cage 'een van de meest angstaanjagende films van het decennium' genoemd
Beeld: YouTube

Cage voegde eraan toe: “Het is het equivalent van een waarschuwingslabel op een pot nitroglycerine. “Het monster is een zeer, zeer gevaarlijke substantie. De manier waarop het wordt verplaatst, onthuld, ingezet moet zeer zorgvuldig worden behandeld. Vergeet de bioscoop die ontploft, de hele stad kan ontploffen, het land, misschien zelfs de wereld. Hij gaat jullie realiteit veranderen. Je deuren van perceptie gaan open en je leven zal niet meer hetzelfde zijn.” Er zijn geen waarachtiger woorden gesproken. Longlegs draait op 12 juli in de Britse bioscopen en dat is dezelfde dag dat ook het Amerikaanse publiek ervan kan genieten.

Check ook:

Nieuwe horror met Nicolas Cage is zo angstaanjagend dat het publiek ‘huilt’ en ‘paniekaanvallen’ krijgt

You May Also Like