Connect with us

Hi, what are you looking for?

Humor

Nieuw-Zeeland vindt negen miljoen euro aan cocaïne in diamanten paardenhoofd

cocaïne in diamanten paardenhoofd

De politie van Nieuw-Zeeland heeft vorige maand een grote partij cocaïne onderschept met een straatwaarde van negen miljoen euro. De smokkelaars probeerden de cocaïne met een methode die doet denken aan Paard van Troje het land binnen te krijgen. De cocaïne werd namelijk gevonden in een met diamanten paardenhoofd

De politie heeft het beeld dat werd verscheept vanuit Mexico in beslag genomen en woog bijna 400 kilo. Nadat ze het kunstwerk open maakten, bleken er 35 blokken onversneden cocaïne van hoge kwaliteit in te zitten. Hiermee heeft de politie de grootste drugsvangst in de geschiedenis van het land gedaan. Detective Colin Parmenter liet aan The Guardian weten dat dit een belangrijke vondst was en zei: “In het verleden hebben we alleen kleine hoeveelheden van deze drug gevonden, we namen hiervoor gemiddeld 250 gram coke per jaar in beslag. Deze vondst maakt duidelijk dat er veel vraag naar deze drug is.”

De politie komt nu pas met het nieuws naar buiten, omdat er afgelopen week drie verdachten zijn aangehouden die in verband zijn gebracht met de vondst van de cocaïne. Een 56-jarige Amerikaan en twee Mexicanen van 44 en 29 worden verdacht van de smokkel. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen zullen worden gearresteerd. Als de drie mannen worden veroordeeld voor de cocaïne smokkel, kunnen ze levenslange gevangenisstraf krijgen.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

You May Also Like