Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Nieuw gebit in Turkije eindigt in nachtmerrie: ‘Ik zie er uit als een haai!’

Nieuw gebit in Turkije gaat fout: 'Ik zie er uit als een haai!'
Beeld: Trendnieuws

Een zoektocht naar een nieuw gebit in Turkije eindigde in een nachtmerrie voor een ongelukkige Jack, die nu beweert dat hij eruitziet als een haai. De ingreep, bedoeld om zijn glimlach te verbeteren, resulteerde in een onverwachte transformatie die hem met blijvende zorgen achterliet. Dit incident roept vragen op over medisch toerisme en de risico’s ervan. Neem het maar van Jack aan…

Wat zijn facings?

Het hebben van een stralende glimlach is iets waar veel mensen naar streven. Een van de opties om je glimlach te verbeteren, is door het plaatsen van facings over je bestaande tanden heen. Facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes van tandkleurig materiaal die op de voorkant van je tanden worden geplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om verschillende esthetische problemen op te lossen, zoals verkleuring, scheve tanden, spleetjes tussen tanden of afgebroken tandhoeken. Facings zijn populair geworden vanwege hun vermogen om een natuurlijke en stralende glimlach te creëren, en ze worden steeds vaker toegepast als een cosmetische tandheelkundige behandeling.

‘Ik zie er uit als een haai!’

Jack’s ervaring met een goedkope tandbehandeling bleek een regelrechte nachtmerrie te zijn. In het begin was hij blij met zijn nieuwe, perfect uitziende tanden na het slijpen, maar al snel begonnen de problemen. Ongeveer twee maanden later kreeg Jack last van een onaangename mondgeur en begon zijn tandvlees te bloeden. Teleurgesteld en bezorgd raadpleegde hij een Britse tandarts, die hem vertelde dat zijn gebit in zeer slechte staat verkeerde en dat het herstel maar liefst 20.000 euro zou kosten, wat hij zich niet kon veroorloven. Daarom keerde Jack terug naar dezelfde kliniek waar hij eerder was behandeld, in de hoop op een goedkopere oplossing (4.500 euro). Hij onderging een ingrijpende behandeling waarbij al zijn tanden werden verwijderd en hij een nieuw gebit kreeg. Ondanks deze ingrijpende maatregel brak er echter nog steeds een tand af tijdens het tandenpoetsen. Deze opeenvolging van tegenslagen leidde uiteindelijk tot Jack’s beslissing om al zijn tanden te laten trekken en te kiezen voor een kunstgebit, ondanks dat hij pas 20 jaar oud is.

Check ook: Man (35) gaat viraal met zijn uniek ‘talent’: “Menselijke blikopener”

Bron & beeld: Trendnieuws, Twitter

You May Also Like