Connect with us

Hi, what are you looking for?

Life

Dit is de goedkoopste en de verassende duurste supermarkt van Nederland

Dit is de goedkoopste en de verassende duurste supermarkt van Nederland
Beeld: Pexels Gustavo Fring

Ben je ooit geschrokken van het totaalbedrag op je kassabon? Je bent niet de enige. In een tijd waarin de prijzen van dagelijkse boodschappen de lucht inschieten, is het voor consumenten essentieel om te weten waar ze het voordeligst uit zijn. Uit recent onderzoek van Kassa blijkt dat de prijsverschillen tussen supermarkten in Nederland aanzienlijk zijn. Dit onderzoek  neemt je mee naar Nederlands duurste supermarkt, maar ook de goedkoopste.

De Invloed van Inflatie op Supermarktprijzen

Met een gemiddelde prijsstijging van ruim 13 procent is boodschappen doen in Nederland een steeds duurder wordende aangelegenheid. Sommige producten zijn zelfs tot 35 procent in prijs gestegen. Factoren zoals weersomstandigheden, stijgende grondstofprijzen en internationale conflicten, zoals de situatie in Oekraïne, worden vaak als oorzaak genoemd. Maar er is meer aan de hand.

Slimme Marketingtrucs in de Supermarkt

Supermarkten passen regelmatig sluwe trucs toe. Zo krijg je soms minder product voor hetzelfde geldbedrag, een praktijk die veel consumenten inmiddels doorhebben. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat bepaalde winkels, zoals Albert Heijn, aanbiedingen soms ‘vergeten’ door te berekenen aan de kassa.

Duurste supermarkt in Nederland
Beeld: Pixabay

Nederlands duurste supermarkt

In het onderzoek van Kassa werden 27 alledaagse producten gekocht in 6 diverse markten. De resultaten zijn opvallend. Dirk, met een totaalbedrag van €56,46, blijkt de goedkoopste, terwijl Aldi met €66,46 als duurste uit de bus komt. Jumbo en Albert Heijn volgen dichtbij in deze prijsklasse.

Prijsstijgingen en Bespaartips

De prijsstijgingen verschillen ook aanzienlijk per supermarkt. Jumbo voerde de grootste verhoging door met 16,99 procent, terwijl Lidl gemiddeld met 9,07 procent verhoogde. Deze informatie kan van onschatbare waarde zijn voor de budget bewuste shopper. Door slim te winkelen – en de juiste supermarkt te kiezen – kun je aanzienlijk besparen op je maandelijkse boodschappen budget. 

In een tijd waarin elke cent telt, is het cruciaal om te weten waar je het meeste waar voor je geld krijgt. Het recente onderzoek van Kassa onthult de significante prijsverschillen tussen supermarkten in Nederland, een onthulling die consumenten kan helpen bij het maken van betere keuzes. Of je nu trouw blijft aan je favoriete winkel of besluit over te stappen naar een goedkopere optie, deze informatie is goud waard in de strijd tegen de stijgende levenskosten.

Check ook:

Bron: trendnieuws

You May Also Like